Пореден удар за Милко Калайджиев с къщата му за гости

Пореден удар за Милко Калайджиев с къщата му за гости

Продажбата на къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев в родопското село Мезек удари за втори път на камък. На търга, организиран от Националната агенция за приходите, на 11 септември не е била подадена нито една оферта, става ясно от ведомството.

Така се проваля и втория опит за продажба, при който къщата за гости е предложена срещу първоначална цена, от която да стартира наддаването, в размер на 450 000 лева. Цената бе намалена на 75% от стойността на първия търг, на който имотът търсеше нов собственик, готов да извади 600 бона.

Пускат къщата на Милко Калайджиев на търг с още по-ниска цена

От НАП уточняват, че предстои да се организира трети търг, на който, съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, къщата за гости ще бъде предложена на половин цена от тази на първото наддаване, тоест срещу 300 000 лева.

"Процедурата по организиране на нова продажба е в ход. Конкретната дата на търга зависи от връчването на съответните документи на длъжника“, уточниха от приходното ведомство пред "Телеграф".

Самият Милко Калайджиев, известен и с прозвището Мустак №1 на републиката, не обича да говори за къщата за гости в Мезек. Помолен за коментар дали му е мъчно, че ще трябва да се раздели с имота си при един от предходните опити за продажба, певецът заяви, че вече му е все тая и не му се говори.

Обясниха защо са взели къщата на Милко Калайджиев

Междувременно къщата продължава да работи и да приема гости. Нощувката струва 90 лева за стая. До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд "Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнесплана. Още по време на инспекциите певецът обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува./show.blitz.bg

Коментирай

Капитана

Капитана 22.09.2023 16:01

Реалната цена на тази къща е 200-240 хил!