Почина дъщерята на поетесата Маргарита Петкова

Почина дъщерята на поетесата Маргарита Петкова

Дъщерята на голямата ни поетеса Маргарита Петкова – Надежда Огойска, почина след тежка борба с рака. Това съобщи опечалената майка в личния си профил във „Фейсбук”.

„Надя си отиде на 9 юни в 23 ч. Изпратихме я на 14 юни. Това е просто конкретика. Другото го каза големият ми син: "Всички ние цял живот се страхуваме от мига, в който ще трябва да изпратим родителите си. Не искам да знам какво й е на майка ми." Аз не искам никой никога да узнава това. Благодаря на шепата приятели, които са неотстъпно до мен.
Благодаря на всички, които през тези мъчителни години на борба, ни подкрепяха.
Благодаря, че няма да коментирате под това официално, от мое име и от името на семейството ми, изявление. Моля ви да не сипвате сол в раната с добрите си думи, защото доброто боли два пъти повече от злото - повярвайте ми на юнашко доверие. Всички”, написа Маргарита Петкова.

Само месец преди смъртта си, надежда вдигна приказна сватба с дългогодишния си партньор, с когото са горди родители на две деца.

„Аз все още вярвам в Рая. Но не го търся. - Раят не е място. Това е мигът, в който усещаш, че си част от нещо истинско”, написа тогава тя в личния си профил във фейсбук и провокира под него да завалят стотици светли пожелания за щастлив и безоблачен семеен живот.

Уви, семейството е било наясно с коварната болест и че изход от там няма. Затова половинката й искал да я изненада и да осъществят сватбата, която така и не направили преди време. А Надежда много искала да се види като булка. И успя, само месец преди да затвори завинаги очи.

Надежда живееше от две години с диагноза рак. За да се оперира бяха нужни 78 хил. Паунда, защото бяха открити разсейки в белия и в черния дроб. /show.blitz.bg

Екипът на БЛИЦ изказва съболезнования на семейството!