logo

Панайот Панайотов дава 900 лева за шампанско

Панайот Панайотов дава 900 лева за шампанско

Колкото и невероятно да звучи, Панайот Панайотов е склонен да даде близо 1000 лева за шампанско. И това наистина се случва преди години, когато "момчето, което говори с морето на някакъв странен език" печели първа награда на „Златния Орфей”.

От радост и безпаметно вълнение певецът решава да похарчи сумата за… пенливата напитка, вместо да я задели някъде. Поръчва шампанско на стойност близо 900 лева, а на действието му са свидетели знайни и незнайни посетители в известния бургаски ресторант „Нептун”.

По време на награждаването пък очаквано го отрупват с цветя. За да целуне най-малкото дете, което му поднася китка, Панайотов коленичи и лази на сцената. После качва статуетката на главата си от кеф.

Прави го и до днес - емоциите му преливат, когато е на сцената, а и е от хората, които обичат да надскачат себе си, дори и когато на моменти това изглежда много трудно. "Аз искам да пея песни и на "Ролинг Стоунс" и Том Джоунс, но все още правя опити... Надявам се, докато трае земният ми живот, да свикна да бъда максимално ефективен, искам хората да ме харесват много повече, отколкото сега. Винаги има какво още повече и още повече да се желае...".

Преди известно време в интервю за "ШОУ" певецът не спести и мнението си за нивото и музикалната ни култура в момента. А сравнението, което прави, разбира се, е с периода, от който са и любопитните му спомени с бутилката шампанско за близо 1000 лева и статуетката от "Златния Орфей".

"Слава Богу концертите ми са много рядко, но ето сега бих могъл пък да кажа какво мисля. Не крия, че много пъти съм нападал досега чалгаджиите, поп фолк стила. И то по брутален начин. Но усетих, че няма смисъл... всяко нещо, което се случва и е дошло тук, не е случайно. Носи някакъв смисъл. И човек трябва да се научи да приема даденостите. Дошла е чалгата, разпространила се е. Оказа се обаче, че моята публика в по-голямата си част, иска да слуша чалга! Същата, която преди е танцувала на моите песни, сега отива да се кълчи на чалгаджиите.

Останаха ми само най-верните фенове. Няма какво да си кривя душата – мечтая истинската поп музика да бъде доминираща. Нека си има чалга, но нека си остане в чалга заведенията. Сърбите са светлинни години от нас напред. Те измислиха тази чалга, да не говоря пък за балканската поп музика. И преживяха един кратък период – в който сега ние тъпчем на едно място, същия, в който се изчистиха. И си набутаха чалгаджиите там, където им е мястото! Никой няма право да ги изтрива от нашето съзнание, но нека не са по националната телевизия, не пред църквите. На площад „Александър Невски” нямат място! Да си седят в кръчмите. Там да се чепят. Да танцуват. Каквото искат да правят, тяхна си работа... Защо аз трябва да бъда изместен? Моя милост. „Момчето, което говори с морето” има вече 39-годишна история..."./show.blitz.bg

Коментирай

goran1970

goran1970 20.01.2019 17:48

Панайот беше много красив на младини,с разкошна коса.Случило се е нещо с косата му,трябва перука или да сеподстриже гола глава

лъжа

лъжа 20.01.2019 19:56

Панайоте, къде по времето на социализма даде 1000 лв. за шампанско .Посмали малко.Шампанското ,дори в Интерхотели струваше под 10 лв.

Има.дава

Има.дава 20.01.2019 20:48

После да не квичи за пенсия .