Нов скандал в Народния театър! Деян Донков бие бойкот на...

Нов скандал в Народния театър! Деян Донков бие бойкот на...

Деян Донков обяви шах на Народния театър дни преди най-важната му премиера за сезона. Това е представлението „Хага” на големия ни режисьор Галин Стоев, който пристигна от Франция специално, за да го постави у нас.

Репетициите започнаха още през пролетта, а актьорът се оттеглил десетина дни преди премиерата на 19 септември. Наложило се колегата му Пламен Димов да разучава спешно ролята, за да го замести, разкриват изумени актьори от царската трупа.

Никой в Народния театър не може да каже със сигурност какво е накарало актьора да се оттегли от „Хага“. Това е представление, на което първата ни сцена залага страшно много, рекламира го още от месец юли, а репетициите са започнали още по-рано.

Галин Стоев, който е директор на театъра във френския град Тулуза, обяви, че си е взел неплатен отпуск от Министерството на културата във Франция, за да работи по спектакъла у нас, пише "Уикенд". 

Пиесата е написана от украинката Саша Денисова. В нея се разиграва въображаем съдебен процес срещу военните престъпления във войната между Русия и Украйна, роден в главата на едно дете, изгубило близките си.

Месеци наред актьорът е репетирал за представлението. Заедно с него на сцената на 19септември се планира да излязат и много от другите големи звезди на Народния театър - Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Велислав Павлов, София Бобчева, дори официалната половинка на Деян – Радина Кърджилова. Режисьорът е направил оригинален избор за ролята на Владимир Путин - дал я е на жена. Това е Радена Вълканова. Името на Донков е доста назад в списъка на актьорите, което издава, че ролята му не е кой знае колко голяма. Запознати издават, че той трябва да изиграе външния министър на Русия.

Актьорът се справял много добре със задачата си, но преди няколко седмици започнал да настоява пред режисьора за друга, по-значима роля. Негови колеги шушукат, че май искал да е Путин или поне да вземе образа на Юлиан Вергов, който се смята за най-голямата звезда в спектакъла. Според запознати Вергов ще влезе в образа на убития Пригожин. Галин Стоев обаче бил непреклонен и твърдо отказал да се съобразява с претенциите на актьора. Преди десетина дни Деян Донков му изпратил гласово съобщение, че няма да може да играе в спектакъла. Причините за това, според записа, били лични. Той пожелал успех на постановката.

В Народния театър подозират, че Динката е спретнал този номер от чиста колегиална ревност. Той се дразнел, смятайки, че Вергов и Радена Вълканова са с по-сериозно присъствие от самия него, и решил да се оттегли от представлението. Вероятно се е надявал да го молят да се върне, но вместо това режисьорът дал ролята му на друг актьор. Това е младият Пламен Димов, когото широката публика познава от сериали като „Мен не ме мислете” на Би Ти Ви и „Отдел Издирване” на Нова тв.

На него първоначално е бил поверен друг персонаж в спектакъла, за който пък се е наложило да се търси човек извън първоначалния актьорски състав. Иронията в случая е, че в „Хага” на практика няма главни роли. Затова всички се чудят на претенциите на Деян Донков. Неговата половинка Радина Кърджилова засега остава в спектакъла. Тя е работила с Галин Стоев и в последното му представление в Народния театър преди „Хага” - „Танцът Делхи”. Ролята й донесе награда „Икар“ през 2018 г. На церемонията тогава Деян не издържа да гледа жена си, докато получава статуетката сама, и се качи на сцената заедно с нея, за да благодари за високата оценка, при все, че не играеше в представлението./show.blitz.bg

Коментирай

112

112 19.09.2023 14:02

Добре е премислил Донков. Нямаш място там сред фашистите и нашите подлоги.

абе

абе 19.09.2023 14:08

тоя френски тъпанар да беше направил "Нюрнберг II". Срещу свиньете украински. Ще бъде!

kannara

kannara 19.09.2023 14:37

ДОНКОВ ЗНАЕ,НАРОДНИЯ СЪД КОЙТО НАБЛИЖАВА НЕ ПРОЩАВА.

MOLI

MOLI 19.09.2023 17:30

ТОЯ ПИЯНИЦА,НИТО СИ НАМЕРИ МЯСТО,НИТО ЖЕНА,ЛИГЛЬО!!!БРАВО НА РЕЖИСЬОРА.И БЕЗ ПЕТЕЛ ЩЕ СЕ СЪМНЕ.

просто ужас

просто ужас 19.09.2023 20:12

Народният театър се излага сериозно с "големите" си народни артисти на Украйна.

Капитана

Капитана 19.09.2023 20:13

Айде и по театрите почнаха с украинските пропаганди!

Рожденното

Рожденното 19.09.2023 20:15

място определя много неща в живота. Особено ако си Северозападен тъпанар.

Капитана

Капитана 19.09.2023 20:15

Всъщност Галинчо Стоев е един шибан педерас и хомотупалка, който иска да му види скапаната педалска мутра в нета и да си отговори на кой господар служи и като как така са го пуснали от Франция да поставя проукрански пропаганди по български театри!

дядо стефчо

дядо стефчо 19.09.2023 20:18

Това е вече не Народен , а международен театър с превес на дупчилки и драгини.

съвест

съвест 19.09.2023 20:28

Колко ли пари са му набутали на режисьорчето за "неплатената отпуска" в тази политическа пропаганда?

300

300 19.09.2023 20:30

Добре се е ориентирал. По-далеч от всичко свързано с Украина.

kravar

kravar 20.09.2023 23:19

TOQ PA DRISNQK NA DIARIQ AMAN OT TOQ !

Ццц

Ццц 21.09.2023 0:15

И правилно е постъпил! Тия съвсем се забравиха...не култура... а тъпа ф....Ка пропаганда

mimma

mimma 21.09.2023 10:27

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ------ https://marketl.ink/biocom

Същият

Същият 21.09.2023 11:30

Тази постановка ,,Хага",направо си е политически реверанс към украинският фюрер и отвъд Атлантически началници.Вероятно това е довело до отказа на Донков.Ще очакваме отзвук.Лично аз политически пасквили не ме вълнуват.

прав

прав 21.09.2023 22:16

си Деяне, че си се отказал да играеш в поредния бълвоч, сътворен от никому неизвестната хохлушка саша. Явно си се усетил, че истинското име на бозата е слава украине, слава бандера.

Хари

Хари 22.09.2023 9:44

Можеше да направят тази постановка във Франция. Защо е било нужно да се прави на българска сцена? Това не е ли политическо решение? Важното е България да е мишената и да се нанесе нов удар върху приятелските отношения между България и Русия!!!

Хамрун Вадуцки

Хамрун Вадуцки 22.09.2023 17:56

Политкоректна постановка, с цел да цункат отзад ПосолствоТО