Не е за вярване колко милиона е заработила Лили Иванова за миналата година

Не е за вярване колко милиона е заработила Лили Иванова за миналата година

Естрадната прима Лили Иванова е изкарала рекордно голяма печалба за миналата 2022 г. видно е от финансовите отчети на нейната фирма „ЛИ 1”, подадени наскоро към НАП.

Според тях от концертна дейност звездата на българската музика е успяла да спечели цели 3,5 милиона лева. Не цялата сума обаче е чиста печалба, а след покриването на разходите на дружеството и плащането на данъците, за нея останали 1,6 млн. лева.

Колосалната сума, разделена на 365, колкото са календарните дни в годината, показва, че Лили ще разполага с по 5 бона на ден за харчене и несъмнено си е подсигурила спокойни старини.

Гонещата 90 мегазвезда в продължение на няколко години беше на загуба от фирмата си, тъй като концертната ѝ дейност беше временно стопирана заради пандемията, но след като възобнови сценичните си изяви, Лили е успяла да навакса финансовите щети и отново заема челното място в класацията за най-богатите поп певци у нас.

Основна заслуга за чутовните ѝ приходи имат националните турнета, които тя всяка година прави. Въпреки че цените на билетите вече не са по джоба на всеки и в някои градове стигат до 200 лева на човек, залите продължават да се пукат по шевовете от екзалтирани фенове на естрадната легенда.

Макар да не ѝ липсва подкрепата на спонсори, Лили сама покрива част хиот разходите за наем на зали, светлинни ефекти, реклама, заплати и настаняване на огромния си екип. За всички тези пера естрадната легенда е похарчила половината от приходите на фирмата си. По най-скромни изчисления при дългогодишната си кариера естрадната икона е натрупала над 20 млн. лева спестявания.

Огромна част от парите отлежават по сметките на нейната фирма, а други са вложени в недвижими имоти. Както стана ясно преди 3 месеца, певицата вече е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова“, лишавайки роднините си от възможност да претендират и за стотинка от него, пише Уикенд.

Задачата на фондацията ще бъде да популяризира за вечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името ѝ за бъдещите поколения като творец с изключително голям принос за българската култура. Фондацията ще организира всякакви културни събития и дейности - концерти, инсталации, изложби. Ще създава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всякакъв вид литературни, печатни и потребителски продукти, представящи Лили Иванова като икона на българската музика./show.blitz.bg

Коментирай

И да ги

И да ги 28.10.2023 10:58

харчи не може да е щастлива. Отатък няма да ги вземе. Изключително повредено същество е във всяко отношение. Не е човек. Съжалявам я.

Бай Ху

Бай Ху 28.10.2023 11:15

Ба таз мумия. Да си напраи пирамида и да къта мильоните там.

Костова

Костова 28.10.2023 14:41

Тая никога не съм я харесвала и няма да дам пари за неин концерт, а съм на 46 г. Не знам, какво толкова и се възхищават.Нарциситка до края- и след смъртта си, да я издавали занапред-откъде накъде, коя е тя? Вместо да си дари милионите за благородни каузи!

къню

къню 28.10.2023 16:17

наборката има спестени сигурно повече от 30 000 000 лева,а костова на 46 години ако и вкарам франзелата си отзад сигурно ще квичи от кев.....-ох на дядо ципачето

Кольо обущар Русе

Кольо обущар Русе 28.10.2023 23:40

Тази никога не е можела да пее, известна е че е дърта и алчна

завист безкрайна

завист безкрайна 29.10.2023 3:35

Печелела милиони. Ами като може, що не! Айде 'сички завстници у лево под строй! Раз-два, раз-два....

Виолетка

Виолетка 07.11.2023 22:41

АЗ съм на 70г и Лилето пее от детските ми години. Излизала съм си от неин концерт,пееше на плейбег. Имаше хубави песни от Тончо Русев, Митко Щерев,но винаги е била превзета. Крайно време да спре да пее, ама като има кой да дава пари за билети.