Марта Вачкова хванала крадец, докато я ограбва

Марта Вачкова хванала крадец, докато я ограбва

Марта Вачкова се оказва доста сръчна не само с актьорските превъплъщения, но и в реалния си живот. Актрисата реагира бързо и безотказно, когато някой навлиза непоканен в личното й пространство, особено пък ако е с цел да я ограби. Така преди време хитра джебчийка от ромски произход я издебва и посяга да бърка в чантата й. Вачкова обаче бързо се усетила и стопирала акцията й!

И вместо с крадени вещи в ръце джебчийката се оказва в хватката на ловката актриса, която винаги е споделяла колко побеснява на кражбите на ромите. „Да, хващала съм ръката на джебчийка, която бърка в чантата ми, била съм гневна, и в същото време съм си казвала, че тя не знае друго”, казва Вачкова. И добавя: „Нужно е да помислим колко време ние самите сме отделили за общуване с ромите”. Всъщност Вачкова е имала десетки срещи с ромски деца в училища, преди време представи и документалния филм за „Ромкихот” в страната. „Важно е да имаш своя принос в този процес на интеграция. Трябва да им покажем защо е добре да си изхвърлят боклуците на определени места, да не цапат, да ходят на училище... Непрестанно трябва да се усъвършенстваме професионално и духовно, да се стараем да сме по-добри, отстъпчиви, толерантни.”

Но актрисата не е ограбвана само веднъж. През 2016-та

нагли апаши задигнаха колата й

Тогава тя побърза да съобщи за кражбата на служители от Шесто РПУ, които бързо й помогнали в трудния момент. „Те работиха неуморно и успяха да открият колата ми”, сподели тогава актрисата.

През 2014-та пък, апаши обраха тавана в апартамента й, откъдето било взето почти всичко, липсвала и колекцията й от спортни купи.

„Бясна съм! Бяха моите спортни купи! Ако някой ги види в оказион, заложна къща или попадне на тях на някое сметище, моля да ми ги върне. Може да ми пише лично съобщение във фейсбук”, бе реакцията на актрисата тогава. Тя не спести също, че не е единствената жертва на грабеж в кооперацията, в която живее. „Всеки един от апартаментите е бил разбиван, моят също”. Съседите й няколко пъти подавали жалби за набезите в 6-то РПУ. Оттам поискали да сложат камера и им казали, че знаят за непрестанните кражби.

Коментирай