Малин Кръстев изплю камъчето и призна защо са махнали "Господари на ефира"

Малин Кръстев изплю камъчето и призна защо са махнали "Господари на ефира"

Легендарният водещ Малин Кръстев открехна леко завесата около махането на предаването „Господари на ефира“ от ефир.

Там той беше дълги години заедно с Геро, Зуека, Мария Игнатова, Рачков и Ненчо Балабанов.

„Едно време комунистите са избили бързо цялата интелигенция и са я натикали по затворите, сега ни убиват бавничко“, това заяви актьорът Малин Кръстев в интервю с Деси Банова-Плевнелиева по Нова телевизия.

Звездата на сцената и екрана изпадна в откровение за живота на актьорите и творците като цяло. Той изобщо не спести критиките си към културната политика на държавата в последните 30 години.

“30 години се борим да оцелеем, защото българската култура се прави не “поради”, а “въпреки”, заяви Кръстев.

“Убиват ни несъзнателно, защото тези хора не разбират това, което правим. Те нямат национално мислене какво е българският език и култура. Ние за тях сме някакъв излишен лукс”, допълни актьорът.

Малин Кръстев обясни, че това е причината да се откаже от преподавателската си дейност. “Съжалявам, обезверих се”, призна с болка любимецът на публиката.

Той добави, че има вътрешен конфликт да вижда как млади хора харчат парите на родителите си, за да станат актьори. “Държавата им казва: “Вие не ни трябвате!”, обясни Кръстев.

Той разказа, че с Герасим Георгиев – Геро са похарчили лични пари, за да осъществят спектакъл на възпитаниците си в театралния колеж “Любен Гройс”.

“Същата година национален фонд “Култура” даде 100 000 лева за някакво транс шоу, ние кандидатствахме за 3000 лева и ни отрязаха. Нашият проект се оказа недостоен”, разказа Кръстев.

“Това е и скандално, и тъжно”, призна натъжена Деси Банова-Плевнелиева.

“Какви ли работи не направиха, за да ни махнат от ефир”, това каза Малин Кръстев за легендарното предаване “Господари на ефира”.

Той призна, че се е включил в него само защото Маги Халваджиян го убедил, че такова нещо не е правено в българска телевизия. “Направихме 20 години, през какво ли не минахме”, каза Кръстев. Той заяви, че все още чака чудото България да даде 1% от БВП за култура./show.blitz.bg

 

Коментирай

телезрител

телезрител 25.06.2023 13:35

Предаването беше свалено, защото е тъпанарско, просташко и досадно. Особено с онза нереализиран шут рачков. Чудесно за допълнително опростчване на населението, което успешно вие, "културтрегерите" изпростихте за 30 години. И най-вече бездарно.

Пико

Пико 25.06.2023 14:42

Харесвам и уважавам таланта на Малин Кръстев,но когато е следвал защо по задълбочено не е учил ,,капиталът"на К.Маркс.Там ясно е казано какво е пазарна икономика за която едни негови гръмогласни колеги мечтаеха.Защо сега обвинява държавата,но това е социализъм.

някой си

някой си 25.06.2023 19:45

телезрител: И кой му тъпанарското и просташкото бе папагал. В Италия Striscia la notizia е от 1988г и до момента.. самата идея на предаването е гениална.

Тошко

Тошко 25.06.2023 21:56

Еха , Десито какви крака показа . Ох, на батя ...

Някой си, Никой Си

Някой си, Никой Си 25.06.2023 23:27

Марш в Италия да си го гледаш бе каиш раздрънкан

Цонкай хой

Цонкай хой 25.06.2023 23:51

И на тез леваци, комунистите им виновни а не ви ли изловиха че правите постановки

Елена

Елена 26.06.2023 17:24

МНОГО е точен Малин Кръстев - той е УМЕН, интелигентен и голям артист Прав е за всичко, което казва Така живеем от 30 години -мърляво и ден да мине..Тъжна е картината на културата в Бъл гария. Европейците не ни броят за нищо

Петра

Петра 26.06.2023 17:28

Посподарите на ефира беше свалено, че не беше угодно на управляващите, защото ги взимаха на подбив понеже са много "умни" Най-смешното и правилно предаване Не щадеше в критиката си никого