logo

Любен Дилов даде говорния си дефект на сепия! (СНИМКА)

Любен Дилов даде говорния си дефект на сепия! (СНИМКА)

Любо Дилов обича да плува в дълбоки води - и в прекия, и в преносния смисъл на думата. И дори да се среща с главоноги мекотели, от които да забрави не само ума, но и дума. Потвърждение за това прави самият той с един от последните фотоси, които сподели в социалните мрежи.

На снимката той е в любопитната компания на сепия, за която отбелязва с нескрит хумор: "Сепията е ненадмината в изкуството на сливане с околната среда! Щом се доближих до нея, веднага престана да може да казва "ч", "ш" и "щ".

Под статуса му, разбира се, веднага заваляха десетки атрактивни коментари. Както е видно - видният писател и общественик си прекарва времето по доста любопитен начин, заобиколен от екзотиката на Малайзия. А гмуркането е негова стара страст.

"По водолазенето се запалих още преди повече от 25 г... Когато карах курсовете към ОСО (Организация за съдействие на отбраната) през 1981-82 г., основният инструктор - изключително симпатичен мъж, дръпна настрана по-дългите от нас и каза:

"Момчета - по-нисичките имат някаква надежда да ги вземат танкисти в армията, но дългучите просто нямате шанс. Оттук документите ви отиват във военното окръжие и 3 години - "Ой ти, Черно море, защо тъй ревеш." Казармата във флота ви е вързана в кърпа. Така че, ако не го искате - не се явявайте на последния изпит." По тази причина съм и недоучил водолаз от времената на соца", връща лентата назад Дилов, чийто първи уроци във водата получава от Ина - участничка в един от сезоните на "Сървайвър". Тя е учителка и на куп други известни личности, сред които Владо Карамазов, Алекс Раева, Евтим Милошев.

Самият Дилов пък, вече се е гмуркал къде ли не - в Гърция, на Малдивите, Малта, Шарм-ел-шейх и Дахаб. "Най-красиво като пещери и релеф беше в Малта, най-богато на подводен живот - на Малдивите, най-красиво изобщо под водата - Червено море"./show.blitz.bg

Коментирай

бай Гъдю

бай Гъдю 13.03.2019 16:55

Да му имам проблемите на фъфлю...