Лили Иванова налива милиони, превръща култова кръчма във...

Лили Иванова налива милиони, превръща култова кръчма във...

Примата на родната популярна музика Лили Иванова е хвърлила око на един от най-апетитните терени в Морската градина на Бургас, а мераците й тепърва ще провокират коментари.

Фондацията на легендарната певица е изпратила писмо до кмета Димитър Николов с искане да вземе под наем някогашния емблематичен ресторант "Кралско село", бивш "Бургаски вечери", който се намира непосредствено до Летния театър в Приморския парк, собственост на "Благоустройствени строежи" ЕООД.

Астрологът на Лили Иванова показа как е изглеждала примата като млада СНИМКА

Бургазлии помнят, че култовата кръчма бе от предпочитаните места за жители и гости на града - с перфектно меню и изискан вкус, но след като през 2017 г. избухна в пламъци, рейтингът му се срина и през последните години не работи.

От докладната записка на заместник-кмета по Финанси, бюджет и икономика Станимир Апостолов става ясно, че Фондацията иска да терена под наем за 10 години, с цел да го превърне в многофункционален културен център, носещ името "Saloon LI", пише "Флагман".

Потрес! Билетът за концерт на Лили Иванова удари 600 лева!

"Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обекта.

Културния център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност.

В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.", пише в докладната записка на Апостолов.

Посочено е още, че целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.

За сключване на договор за наем над 3 години е необходимо решение на Общинския съвет на Бургас. В края на месеца, когато се проведе общинската сесия и искането бъде гласувано, ще стане ясно дали Лили Иванова ще се настани в най-желания от бизнеса имот в Морската градина на Бургас./show.blitz.bg

 

 

Коментирай