Критици и фенове заляха мрежата с хвалби за „Чалга“- та на Мариан Вълев

Критици и фенове заляха мрежата с хвалби за „Чалга“- та на Мариан Вълев

Едни от най- големите кинокритици у нас, като Георги Неделчев и фенове на българското кино не скриха възхищението си от новия филм на Мариан Вълев- „Чалга“.

Масово коментарите са, че това е филм, който задължително трябва да се гледа и определено има няколко момента, които „те хващат за гърлото“.

„Много човешки, хареса ми. Имаше и забавно и тъжни за БГ шоубизнес, но всъщност той беше за приятелството“ и „“Филм, след който ти идва да изкупиш билетите и да ги подариш на бъдещите абитуриенти, та да има надежда за тази държава“ са само част от коментарите на зрители, които са категорични, че „Чалга“ трябва да се гледа.

Това е първият български филм заснет изцяло с телефон, но имаш какво да каже, така както има какво да каже и сценаристът и режисьор Мариан Вълев. „Филм от човек, който има какво да каже и го направи напук на киноиндустрията и чалгата в нея ( и не само)- без екшън и грозни сцени, но с вкус и такт“ Специалистът Георги Неделчев този път бе категоричен :“Чалга ми хареса дори повече, отколкото очаквах.

Нито трейлърът, нито ПР- кампанията му загатват колко докосващ филм е всъщност. Ще се аргументирам по- подробно малко по- късно, но бързах да споделя- гледайте го! А Мариан Вълев според мен дори не осъзнава колко добър режисьор е. Историята е разказана с удивителна лекота и финес. Впрочем, и при „Лошо момиче“ беше така“./show.blitz.bg

 

Коментирай

Ттт

Ттт 16.03.2023 23:19

Гледах филма, хареса ми, но очаквах да видя нещо повече. Като цяло бг киното е в подем.

Хапен зи Мухен

Хапен зи Мухен 17.03.2023 15:40

Има ли голи путки във филма да знам дали си губя времето?

Никола

Никола 17.03.2023 19:09

Съжалявам ,но не ми хареса изобщо ,не ме разтърси .... Лошо момиче е във пъти по разтърсващ!!!

2597

2597 17.03.2023 21:02

абитЮренти...и спираш да четеш

Мими

Мими 18.03.2023 0:34

До 2597 Той ни е виновен, че е неграмот! Нали вА...абитЮриентЕее?!?!