Искра Донова разкри всичко за мъките с ин витрото в Турция

Искра Донова разкри всичко за мъките с ин витрото в Турция

Искра Донова, която стана майка след дълги години на опити и трудности, разкри много интимни подробности не само за онова, през което е преминала, но и за това, което се случва към днешна дата, когато вече държи бебе в ръцете си.

В последните шест години, в които Искра се е опитвала да стане майка, актрисата е минала през палитра от емоции. "Всичко затихна, за да запечатам този най-красив и дълго чакан миг", сподели тя наскоро в социалните мрежи, след като тя и съпругът й Жеко, с когото са заедно отдавна, сбъднаха съкровената си мечта, след ин витро процедура в Турция.

Любима актриса стана майка на 41 и кръсти бебето си... СНИМКА

"Преминах през доста етапи – на отричане, на изтощаване да се бориш, страхове...", споделя още актрисата, която понесла доста тежко първия неуспешен ин витро опит преди 6 години. "В моментите, в които е имало неуспехи, съм си казвала: "Може би трябва да променя нещо. Може би не го заслужавам.

Всякакви такива неща, свързани с вярата... „Може би не ми е дадено.” Човек се уповава на всичко, хваща се за каквото може само и само да се случат нещата", откровена е до болка Донова, позната от сериалите "Братя", "Скъпи наследници", "Фамилията", "Връзки" и др.

Голяма опора в този и други трудни моменти за нея били съпругът й Жеко, приятелите им и разбира се родителите й. Все пак Искра, която изигра и Ива Йосифова в хитовата поредица "Братя", никога не загубила вярата си. Не се съмнявала, че ще стане майка.

"Исках да знам, че съм направила всичко възможно, за да се случи", казвала е тя. Затова след като си дала кратка почивка от борбата, за да си "поеме глътка въздух", решила, че е най-добре със съпруга й да направят нова ин витро процедура в клиника в Истанбул. Актрисата настояла, тъй като имала чувството, че досега все нещо са пропускали. Не се чувствала в кондиция и спокойна, което смятала, че никак не е от полза. Смятала, че трябва да смени обстановката и средата. По препоръка намерили лекаря, към когото се и обърнали.

"Цяла година събирахме яйцеклетки и ембриони, за да може да ги замразяваме, защото вече не съм на 23 и знаем колко ще е трудно, ако искаме второ, да минем през същите тези процедури", разказва Донова.

За целта трябвало да пътува често до Истанбул, както и да си слага инжекции. По това време актрисата се снимала в сериала "Братя", което смята, че е било в нейна полза. Заетостта й помогала този път да не се вглъбява в процеса и да не задълбава в очаквания и тревоги. Разбира се, не било леко, тъй като Искра и мъжът й пътували няколко пъти до Истанбул, където почти не се застоявали. Бързали да се върнат, защото трябвало да е на снимачната площадка на "Братя" .

"Слагах си инжекции между снимките", споделя тя.

След като лекарят й казал, че са готови, Искра се подложила на ин витро процедура. Направила си тест за бременност доста рано, така че втората черта, която показва положителния резултат, била бледа. На следващия ден повторила теста – чертата била по-наситена. Любопитното е, че тя не казала на съпруга си. Искала да е напълно сигурна. Затова си направила кръвен тест, преди да му съобщи. Той, разбира се, много се зарадвал, но побързал да овладее емоцията, понеже за всички било ясно, че първите седмици са рискови.

Когато обаче след време отишли на преглед и чули за първи път сърдечния ритъм на бебето си, се отдали на вълнението и щастието. "Аз бях толкова щастлива да видя него толкова щастлив... И някак си беше толкова горд. Беше станал три метра висок и като ходим по улиците, просто е... все едно върти той планетата", усмихва се Донова.

Първите три месеца от бременността си актрисата никак не се чувствала добре, заради обичайните неразположения. Гадело й се от всичко, включително от вода. Храните пък, които успявала да поеме, били предимно тестени. След третия месец вече била по-добре и даже подновила тренировките във фитнеса. Въпреки движението, качила 19 кг.

"На лицето ми не личат, но надолу...", пошегува се актрисата във видео връзка пред "На кафе", дни след като роди сина си Йоан. С последователите си в инстаграм пък Искра сподели, че очаквала с нетърпение бременността си, но и същевременно този период много я плашел.

Искра родила със секцио по лекарска препоръка. Йоан се родил с тегло 3,600 кг. и височина 50 см. "Вдига си главата от легнало положение, доста е силен”, похвали го гордата му майка. С мъжа й не си доспиват, но така щяло да е, докато се адаптират. Кръстили сина си на бащата на Искра – известния фотограф Иван Донов. Дълго време се колебаели дали да не го запишат Йоан. Искра взела решението, минути след като видяла сина си.

Преди да срещне съпруга си, Искра Донова имала период, в който обмисляла да загърби актьорството. Актрисата завършила Рекламен мениджмънт в Нов български университет и дори си намерила работа по специалността. Имала идея и да емигрира.

Причината за тези й планове била финансова. Заплащането, което получавала за изявите си на театрална сцена, било недостатъчно. Искра винаги е успявала да намира и други ангажименти, но в един момент дори хората, с които се разминавала по улиците, започнали да я натъжават. В този период имала усещането, че тук я задържат най-вече родителите и приятелите й. Много й липсвали брат й, който живее от години в Сан Франциско, както и сестра й Ива, която също не е в България. Любопитна подробност е, че Искра и Ива бяха бременни по едно и също време. Сестрата на актрисата роди през октомври миналата година. Така че сега, когато се чуват, коментират предимно майчински въпроси./show.blitz.bg

 

 

 

 

Коментирай