Гневни зрители атакуваха БНТ заради Шабан Шаулич

Гневни зрители атакуваха БНТ заради Шабан Шаулич

Централната новинарска емисия на Българската национална телевизия в неделния ден успя за нула време да предизвика истинска вълна от недоволство в социалните мрежи. Причината е трагично загиналата в същия ден легенда на сръбската музика Шабан Шаулич.

Новината за зверския инцидент, отнел живота на големия певец, не попадна нито в анонсите на емисията, нито дори в първите информации от деня, както например бе в новинарските емисии на други родни телевизии. Очаквано това предизвика масово възмущение!

„Хората са потресени по цял свят от това, което се случи. Той не е българин, но е много обичан в България, заслужаваше подобаващо внимание! Жалки сте!”, гласи един от многото екзалтирани коментари във виртуалното пространство.

Всъщност информацията за жестокия инцидент се случи в самия край на емисията в рамките на две изречения. В същото време бе излъчен репортаж за продължаващите вече 11 седмици протести в Сърбия „1 от 5 милиона” срещу президента Александър Вучич.

Кралят на сръбската музика, както е наричан Шабан Шаулич, издъхна след тежка автомобилна катастрофа на магистрала край германския град Дортмунд, където имал участие. В автомобила му се врязал друг, управляван от пиян водач, а след сблъсъка Шаулич бил откаран в болница, където лекарите са направили и невъзможното, за да го спасят, но, уви, безуспешно.

В Сърбия Шабан Шаулич е на пиедестал. Имаше огромен брой почитатели и в България. У нас направи серия от концерти, част от които за добри каузи. Музикантът бе на сцената от 70-те години, а малцина знаят, че преди да започне да се занимава с музика, той е тренирал футбол./show.blitz.bg