Фурор! Елен Колева с две награди от международен кинофестивал! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Фурор! Елен Колева с две награди от международен кинофестивал! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Преди броени дни Елен Колева направи фурор, като грабна цели две награди от международен кинофестивал. Актрисата, която направи голяма пауза като присъствие в родното публично пространство, се завръща с гръм и трясък, и то по холивудски!

Елен се явява на второто издание на фестивала 1MinuteFilmFestival, реализиран по идея на Тамир Моерат, и печели награда за най-добра актриса и за най-добър филм пред два препълнени салона.

Първото издание се провежда в Кейптаун, ЮАР през ноември миналата година.

Двата филма, с които актрисата ни се явява, носят заглавията „Двуезична” и „Бездната, в която скочих”, съответно „Двуезична” печели в раздел „Best Romance”, а „Бездната, в която скочих” в раздел „Best Actress”.

„Представител от фестивала се свърза с мен преди два месеца в Инстаграм, разказа ми за идеята и ме покани да участвам със свой проект!”, сподели пред нас актрисата. И добави с вълнение за новото си предизвикателство:

„Идеята е да създадеш история с послание и да се вместиш във времето, което ти позволява формата в социалните мрежи като Инстаграм! Всъщност това е предизвикателство, защото наистина имаш малко време да разкажеш много!

Самите проекти вече бяха създадени от мен, но настъпиха леки промени, като това, че промених текста със свой собствен! И двата ми филма са черно бели, музиката също е авторска!”

Целта на така нареченото 1-минутно кино е да даде възможност на всеки да види себе си или филмите си на големия екран в съответната категория. Бидейки част от фестивала пък, участниците получават и специално изложение на работата си в социалните мрежи, където ги следват само хора от филмовата индустрия.

Следващите фестивали тази година ще се проведат в Рим и в Кейптаун и на тях се очаква да присъстват много звездни холивудски имена, снимали в Южна Африка./show.blitz.bg

 

Коментирай

Наблюдател

Наблюдател 12.03.2020 6:05

Какво по върховно за една жена от кинофестивал? Тоалети, журналисти, интервюта, обожатели. А като стъпят тук еуфорията се сменя със страх, карантина, възмущение. И пак страх.