Фънки с безкомпромисен коментар за Софи Маринова и Константин

Фънки с безкомпромисен коментар за Софи Маринова и Константин

Рокаджията Фънки, който наред с музикалния си талант е известен и с безкомпромисните си коментари за музиканти и певци, направи шокиращо признание, че харесва фолк звездата Софи Маринова.

“Софи Маринова е феноменален талант! Няма какво да се лъжем. Тя е целуната от Господ” – заяви той пред камерата на “Тази Събота” по БТВ.

По думите на иначе критичния басист към най-комерсиалната музика чалга у нас няма, а в днешно време стилът се нарича попфолк и е неизменна част от културата на българина.

“Има едно такова положение, че щом го има, значи трябва. Българинът има нужда от това. Дори той е готов да загърби много други неща, но попфолка няма да загърби никога и това показва опитът” – категоричен е той и добавя още:

“Моят приятел, братлето Коцето, аз виждам като отида с него на концерт какво става –  ами той няма време да запее. Толкова много го обичат и го харесват”.

На 19 януари Димитър Ковачев – Фънки стана на 64 години. Завършил е Държавната музикална консерватория, но се е потапял в различни професии през живота си. Той е бунтар, който определено може да живее. Познаваме го с пиперливия му език, с това, че доведе в България едни от най-големите звезди като Мадона, “Metallica”, “White Snake”.

Напоследък е намерил и още едно ново поприще, в което да се изявява, като получи голяма роля в новия български филм “Цената на властта”. Там той влиза в ролята на мафиот, а снимачната площадка отключва в него желание за реализация в сферата.

“След колебливата кариера в музиката се хвърлям в джунглите на театъра” – казва рокаджията за новата светлина, в която се изгрява./show.blitz.bg

Коментирай