Ето какво е писала Диана Димитрова до 15-годишната дъщеря на Вергов, което вбеси актьора

Ето какво е писала Диана Димитрова до 15-годишната дъщеря на Вергов, което вбеси актьора

Съдебната сага между Диана Димитрова и Юлиан Вергов се вихри с пълна пара, въпреки излязлото решение на съда в полза на актьора наскоро. Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство по сигнала на Димитрова за престъпление от общ характер.

"След внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер", се казва в постановлението.

Ето го мощния удар на Диана Димитрова след бомбата от Вергов!

А Диана Димитрова е бясна от прокурорското решение на Иво Боев, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Освен показания от актрисата, по случая има разпити на Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. От постановлението става ясно, че именно Вергов е човекът, нанесъл ритник в лицето на Димитрова. И още - че Вергов ѝ е нанесъл побой по време на снимките на сериала "Откраднат живот" през ноември 2017 г. Досега тя не беше казвала името му публично, макар че е правила намеци кой я е нападнал.

Според показанията на Димитрова двамата са имали интимни отношения. На въпросната дата те влезли в гардеробна, където актрисата искала да говори с Вергов, който бил ядосан заради техен телефонен разговор предишната вечер. Версията на Димитрова е, че в помещението била и друга жена – художникът на костюмите на продукцията Велина Павлова, пише "Уикенд".

Диана Димитрова призна за Вергов и побоя, но от прокуратурата решиха... ДОКУМЕНТИ

Тя обаче излязла и двамата с Вергов останали сами. Тогава актьорът я блъснал в стената, бутнал я, тя паднала и след това я ритнал няколко пъти, включително в лицето. След това излязъл от помещението, псувайки я, а други хора от екипа ѝ помогнали.

Гримьорката напръскала лицето ѝ със спрей, за да не остане подутина. Диана Димитрова твърди, че няколко минути по-късно тя говорила с продуцента Евтим Милошев, който я убедил да не подава жалба, за да не навреди на продукцията.

"Какво ще спечелиш от това?", манипулирал я той. Така Диана не си извадила медицинско, а само снимала синините и нараняванията. Именно тези снимки са представени като доказателство за побоя. 

От изключителна важност били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала "Откраднат живот", по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Павлова обаче опровергава заявеното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата - Павлова, Димитрова и Вергов, и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Според художничката на костюмите на продукцията най-напред в помещението влиза Вергов, а след него пристига и актрисата, която плачела и била с размазан грим. Докато актьорът се преобличал, Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчила в него, хванала го за дрехите и започнала да му се извинява. На Велина Павлова ѝ е направило впечатление, че актьорът мълчи и изобщо не желаел да говори с Димитрова.

След което я избутал настрани, а Диана залитнала по посока на щендерите с дрехи и паднала на пода между тях. Удари обаче нямало, настоява художничката. Въпреки това Диана Димитрова настоявала, че актьорът я е ритнал с всичка сила в лицето.

Най-накрая се разбра защо Вергов е пребил актрисата Диана Димитрова

"Павлова много се изненадала от казаното от Димитрова и категорично ѝ заявила, че това не било вярно, защото била пряк свидетел на всичко, което се е случило. Въпреки това Димитрова продължила настоятелно да заявява, че била ритната в лицето от Вергов", пише в постановлението, подписано от прокурора от СГП Иво Боев.

Именно тези показания ядосаха силно Диана Димитрова, която написа:

"Как така в гардеробна дълга 3 метра "има" свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция?"

"Дамата" работи в предаването "На кафе" по Нова телевизия", уточнява актрисата. Факт е, че от няколко месеца Велина Павлова действително работи в предаването на Гала. 

Според показанията на Вергов пък конфликтът между двамата тръгнал, защото той установил, че Диана Димитрова общува с дъщеря му в социалните мрежи и поискал това да спре. Вергов обаче отрича двамата да са имали интимна връзка и твърди, че се познавали единствено и само като колеги.

Екранният доцент Банков дори изпрати до медиите открито писмо с дълго и детайлно разяснение на неговата гледна точка, което ви предлагаме без редакторска намеса. 

Ето какво написа Вергов:

"Що се отнася до случая, който се раздуха, мога да кажа следното: До този момент не взимах отношение по темата по няколко причини.

Първо. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.

Второ. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.

Трето. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

А и тъй като течеше предварителна проверка, не смятам, че беше редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин.

Друг е въпросът, че други го направиха и благодарение на намеци и внушения, манипулираха не само общественото мнение, а дори и самата прокуратура, която се самосезира. Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи.

Това стана и всички знаем резултата. А сега за протокола:

Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала "Откраднат живот". Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете.

Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.

Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец. Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.  

Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва.

А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар да ти идва да крещиш.

Но искам да обърна внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния ми живот и име. Борбата срещу насилието над жени - кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление.

Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен, и който придоби, за съжаление широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални. Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие, ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане.

Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва.

И сега искам да кажа нещо много важно:

Психическия тормоз Е насилие.

Набеждаването на невинен човек Е насилие.

Лъжливите новини СА насилие.

Злонамереното уронването на авторитета (на когото и да било) Е насилие.

Клеветата Е насилие.

Внушенията без споменаване на име СА насилие.

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.

Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени.

Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск - да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели.

При злоупотреба с името на популярна личност, лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите - стотици хиляди. Защото това е цената популярността. И за добро, и за лошо.

В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка... преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.

Мили хора, пазете си децата! Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши."

Според изданието актрисата е отправяла недвусмислени сексуални реплики към дъщерята на Вергов, което доста травмирало тийнейджърката, което съвсем разбираемо и изкарало от равновесие баща й. Само няколко часа по-късно Димитрова заяви, че ще съди актьора за клевета.

"По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре "пазен" от закона”, допълни Димитрова.

"Когато гостувах в предаването "120 минути", споделих, че той ме свърза и попита дали ще отида на лична среща с дете на около 13 години в дома на колега актьор. Това се случи няколко месеца след побоя през 2017 г. Отидох. Подарих й две от детските книги, които съм рисувала. И това има как да се докаже. Ако аз съм това, което той се опитва да ме изкара днес, защо ме праща при дете?

Всеки нормален човек би се усъмнил в грозните му думи. Когато човек е открит и невинен, излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци.

Аз нямам какво да крия. Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи заради един изрод", допълни още актрисата, която е и художничка.

Според изданието Вергов със сигурност също ще заведе дело срещу Диана Димитрова за набеждаване в престъпление, уронване на доброто име в обществото и обида, тъй като определенията "рецидивист с психични отклонения" и "изрод" определено биха били счетени от съда като обида.

Адвокатката на Вергов – популярната юристка Ина Лулчева пък, обяви, че все още актьорът обмисля дали да предприеме правни мерки срещу колежката си./show.blitz.bg

Коментирай

Само казвам

Само казвам 19.03.2023 12:11

Г- н Вергов! Юли! Молим ти се дай на тази истерична женска каквото иска, че на всички ни дойде до гуша от драми. Не боли. Не е и чак дотам грозна. Прояви се като мъж Юли, заклеваме те.

Даа

Даа 19.03.2023 13:12

Пълно съответствие между заглавие и съдържание на тексто

Некадърно

Некадърно 19.03.2023 13:36

Тая пекана актриса един грим не може да си направи уж че е бита. На какво ги учат в тия актьорски курсове, не ги знам.

На какво ги учат...

На какво ги учат... 19.03.2023 13:57

На фъфлещия Вергов трябва да слагат субтитри, не се разбира речта му, всъщност, това се отнася до всички български филми.

Няма ли медал биячът на жени?

Няма ли медал биячът на жени? 19.03.2023 17:03

Няма ли още медал за регистрирания хулиган, бияч на жени? От МУТРЕНСКА "театрална" България? По негови признания "бил голям хулиган", регистриран и два пъти изключван от училище. Учил в Руска гимназия, не завършил, учил в МЕИ, не завършил, изкарал курс за актьор и станал "МУТРА-актьор"...

"бил голям хулиган"

"бил голям хулиган" 19.03.2023 17:10

По негови лични признания: "Като ученик в руската гимназия в София бил голям хулиган. Два пъти го изключвали... Юлиян споделя, че май си е чупил всичко, което може да се чупи... Юлиян признава, че нерядко му се налага да се бие - много лесно избухва." hotnews. bg/article/2022041602302980300

Ами

Ами 19.03.2023 18:00

Вергов да публикува съобщенията на Дияна до дъщеря му,тя вече е пълнолетна.Иначе другото е само разтягане на локуми които приятелката на Вергови е написала.

boni111122@abv.bg

[email protected] 19.03.2023 18:58

КОЛКО Е КРАСИВА ТАЗИ

Ceko

Ceko 19.03.2023 20:00

Шом този е "рецидивист с психични отклонения" и "изрод" защо тзи лейка се е чукала с него?

ина

ина 19.03.2023 20:30

Срамота е Вергов да се оправдава с дъщеря си. Да си признае ако е мъж на място.

Аман!

Аман! 19.03.2023 21:05

Тотално малоумна публикация ...

наблюдател

наблюдател 20.03.2023 0:11

Мръсна миризлива селска пачавра, бял ден да не видиш до смъртта си!

реципрочно

реципрочно 20.03.2023 7:49

Пострадалата три месеца отказва да каже #кой я е шамарил, ответникът пък на свой ред отказва да каже #какво е прочел в смартфона на дъщеря си.......... Триста епизода турски сериал ,драги зрители - очаквайте !.

kravar

kravar 20.03.2023 8:32

STIGA S TAQ PRADLA NA DIARIQ !

Любо

Любо 20.03.2023 8:36

Тоя Вергов е пълен нещастник и изрод той няма никакво ама никакво право да удря така жена ако някой така пребие жена му или пък дъщеря му той как ще се почувства да го питам аз него ПЪЛЕН МАЛОУМНИК ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК ПЪЛЕН ИЗРОД ПОМИЯР МРЪСЕН

Аман!!!

Аман!!! 20.03.2023 11:45

О-оооо, няма ли кой да озапти тази истерична женица, тя е абсолютна психопатка. Колко години ще ни занимава със себе си.

Жжжжэф

Жжжжэф 20.03.2023 11:45

Много бих я бил тая пача.

маамустара

маамустара 20.03.2023 12:28

Направо ма шашардисахте с тия обещания,а накрая нищо!Долни лъжци!Да ви изсъхнат пикалниците дано!

зори

зори 20.03.2023 13:31

тая Димитрова значи искала да люшка и таткото и дъщерята, а накрая паднала и от двата стола, чупила си главата и сега риве

СМЯХ

СМЯХ 20.03.2023 17:27

И какво точно е писала...?

Пастърмаджиев

Пастърмаджиев 21.03.2023 3:57

Таз пача пак ли са я изнасилвали?!

Цветко Христов

Цветко Христов 21.03.2023 22:13

С който съм говорил по въпроса на тая,, артиска,, всеки ми казва, че ако е бита много малко е бита, и че в нея няма нищо човешко. Склонен съм да вятвам в думите на хората.

Черноризец храбър

Черноризец храбър 27.03.2023 10:18

“ където си вадиш хляба, не си вади х уя ! “

Jalki ste

Jalki ste 30.03.2023 6:46

+1za komentara na zori,a tujnoto vi clickbait-che e potresavashto jalko... Nqkolko puti podred veche 2ra sedmica.... Az razbiram che jurnalistika otdavna nqma i t.n ama chak puk tolkova,to nqkvo elementarno choveshko dostoinstvo daje ne vi e ostanalo.....

Reni

Reni 10.05.2023 17:38

Стига с тоя посредствен вергов, изживяващ се , като р.дениро едва ли не....

asd

asd 19.06.2023 16:32

ЕГАТИ МАЛОУМНОТО ЗАГЛАВИЕ НА СТАТИЯ!