Димо Алексиев с разтърсваща изповед за родния хайлайф СНИМКИ

Димо Алексиев с разтърсваща изповед за родния хайлайф СНИМКИ

Димо Алексиев, когото гледаме в хитовата медицинска поредица "Откраднат живот", а отскоро и в новата поредица на Нова тв "Ягодова луна" рядко спестява какво мисли, особено пък, ако става въпрос за театъра и родния хайлайф.

Актьорът, който спечели „Аскеер” през 2009 г. в категория „Изгряваща звезда” за главната си роля в постановката „Калигула” на режисьора Явор Гърдев, преди време бе пуснал обява в социалните мрежи: "Търся си платена работа" и съвсем очаквано думите му предизвикаха бурни реакции.

Очевидно популярността в България не е гарант за финансова независимост, а това, което признава Алексиев, е повече от покъртително!

"Защото като станеш малко по-популярен, започват да ти звънят всякакви хора, за всякакви неща и всичко е благотворително, и всичко е все за без пари. И ако откажеш, започват да те смятат за надут и нагъл", коментира актьорът и си дава ясна сметка, че в един момент участията са доста, но се оказва, че си притиснат от сметки в бита.

"Всъщност това е много смешно... Ние сме големи звезди с по 3,60 лева в джоба. И е много яко да си голяма звезда", изтъквал е неведнъж актьорът с горчива ирония, пише "Уикенд".

Алексиев споделя без притеснение как е изкарал два сезона и половина в Народния театър без да получи нито една роля. Стоял, защото тогава се родила голямата му дъщеря Лора, която е от колежката му Ани Топалова. Димо бил принуден да стои на този щат, за да има сигурна заплата. И макар да изиграл силна роля в „Калигула”, с която се прослави и получи награда, дори се съблече на сцената, заради нея, май понесъл повече негативи, отколкото позитиви.

След като получил "Аскеер", актьорът не получавал роли по неясни за него причини. Освен това, изтъквал е Димо Алексиев, веднъж когато си се докоснал до „такъв театър, след това е много сложно да се върнеш и пак да си "чики-рики".

Димо Алексиев, който има дъщеря Кайра от танцьорката и преподавателка по испански език Анжела Медзикян, не за първи път се справя с финансови предизвикателства. Актьорът, който е роден в София, трябвало да прояви креативност относно бюджета си още в началото на кариерата си, което е в Драматичния театър във Варна.

"Всеки се бори за парите си. Колкото и да се правиш, че не са важни, особено след варненския ми период... Примерно, взимаш 300 лева заплата, 150 плащаш за стая, и оттам насетне ти какво ще правиш...”, загатвал е актьорът за този период. А трябвало да пътува и до София. Разходите го притискали, заради което той съвместявал щата си в театъра с други работни места.

"По едно време само хеликоптер не се бях научил да карам", смее се Димо. Във Варна възможностите за актьор не са много. Трябва да е или аниматор, или да работи в някой хотелски комплекс. През 2009 г. Алесиев се мести в Народния театър „Иван Вазов”, където също се сблъсква с изпитания.

И все пак днес е сред най-популярните актьори. Той е д-р Генадиев в поредицата „Откраднат живот”. Зрителите на Нова тв го гледаха в „Маскираният певец”, а отскоро следят играта му и в новия сериал „Ягодова луна”.

"Нямам представа защо станах актьор. Исках да стана волейболист. Защото бях много талантлив волейболист, обаче така ми се стекоха нещата, че не успях... Да речем, че когато смесваш младост с глупост и амбиция, добавиш още щипка амбиция, може да си направиш неща, които може да си носиш цял живот след това”, казвал е Димо, който отчита като своя грешка и факта, че не е учил езици, колкото трябва, макар да е завършил гимназия с профил френски език./show.blitz.bg

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 09.03.2020 21:18

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

fleur1510

fleur1510 10.03.2020 14:42

Тъжна картинка! Повечето хора на изкуствота са такива .Цял живот не могат да пораснат.