Брутално признание за побой на Милена Фучеджиева: Бившият ми разби с шут вратата и...

Брутално признание за побой на Милена Фучеджиева: Бившият ми разби с шут вратата и...

Причината за болезнената й откровеност е случая с актрисата Диана Димитрова

"Случаят с Диана Димитрова и Юлиян Вергов е предупреждение как да не се действа в случаи на насилие - вербално, емоционално и физическо. Виновни има и те са няколко". Така започва днешния си пост във фейсбук Милена Фучеджиева. Поводът е ясен - изхода от делото между Диана Димитрова и Юлиан Вергов.

Ето и как продължава поста на писателката и сценаристка: 

"Първо Диана Димитрова, която явно е преминала границата на приемливото поведение, контактувайки с чуждо дете по неприемлив начин.

Второ, Юлиян Вергов, който е допуснал дъщеря му да има контакт с човек, който явно е случаен в живота му.

Трето, продуцентът е трябвало да вземе необходимите мерки, да приложи необходимите наказания, и евентуално да отстрани от продукцията повода за конфликт.

Кой е чист като сълза и кой не е, няма как да знаем, но едно е сигурно - никой. Има една сива територия със синкави оттенъци, една снимка, която остава неизяснена, защото Димитрова не е отишла да се освидетелства когато трябва.

За съжаление този случай подкопава доверието в жертвите, което по принцип в България е ниско, особено от жени към жени. Единственият извод, който може да бъде направен е, че когато ти се случи нещо подобно, отиваш веднага в полицията и не слушаш никой друг, освен собствения си инстинкт за самосъхранение. Говоря от личен опит.

Някога, в началото на емиграцията ми в Америка, бившият ми съпруг разби с шут вратата на стаята в която избягах и се заключих, защото тръгна да ме бие по съвсем прозаичен повод - макар и да няма непрозаични поводи за насилие върху жена - изтръгна телефона от ръцете ми, късайки жицата, но аз слава богу, бях успяла да се обадя на познати, които живееха в съседния блок, и ме удари с всичка сила през лицето. Пред Радина.

Ако тя не беше там, щях да бъда жестоко пребита. Той се спря, защото се изплаши, виждайки я да пищи и да плаче, и избяга. На дъщеря ми беше нанесена психическа травма за която и аз нося вина, че позволих подобна ситуация в живота ми. Моята психическа травма не я споменавам, но тогава се зарекох повече никога да не завися от мъж. Заричане, което не съм нарушила и досега.

Лицето ми беше сериозно одрано и зачервено. Веднага се обадих на полицията. Те искаха веднага да дойдат, но аз трябваше да им разреша да го направят. Обясниха ми, че това означава арест и депортация за съпруга ми. Отказах се да дам официални показания за да не бъде върнат в България. Те бяха настоятелни, казаха, "Госпожо, той ще го направи пак, ако не предприемете мерки, имате 6 месеца да мислите. Ако размислите, ние веднага ще го арестуваме и ще изчезне завинаги от живота Ви."

Не го направих и не го изпратиха обратно в България, защото бях заминала за Америка благодарение на него - с това му се издължих, но между нас беше приключено. Това се случи след като се бяхме вече разделили, отново по негова вина, но по мое желание. Други жени биха останали, но аз не бях дошла ва Америка за да живея потисната. С Радина останахме сами, с минимални средства за живеене, ядяхме замразени пици, но каквото и да ми костваше тази самота, тя беше по-добра от това да живея с насилник. Дали съм простила? Не. Никога. Но съм му благодарна, че ме заведе в Америка, а той трябва да ми е благодарен, че остана там благодарение на мен, не на американските власти.

Надявам се този мой разказ, да послужи за пример и да даде смелост на някоя жена. Въпреки че в България никога не съм се чувствала в безопасност, защото тук жената почти винаги е виновна докато не е пребита до смърт. Властите не действат категорично, законът не е категоричен също. Обществото е зло и почти винаги на страната на мъжа."

Коментирай

Гого

Гого 15.03.2023 13:27

Фалшиф брак, за вземане на зелена карта.

стар евреин

стар евреин 15.03.2023 15:17

Никога недейте да биете жена.... После не може да се отървете от нея.

Рита

Рита 15.03.2023 16:28

Тази мухла що дири в Хамериката? Като жена бих казала, че без нищо няма да те пребиват. Жените станахме отвратителни..

Иванов космоса

Иванов космоса 15.03.2023 18:14

Като я гледам как е захапала цигарата, си правя съответните изводи / за това доколко може да и се вярва/

Филибелия

Филибелия 15.03.2023 20:19

А защо нищо не споменава ЗА какво яде бой ама нали нищо безплатно няма....????

Шибек

Шибек 16.03.2023 0:02

Таз е такъв марцюг мазен, защо и давате трибуна постоянно?

Азъ

Азъ 16.03.2023 1:15

Всеки си знае защо го бият...

Леле !

Леле ! 16.03.2023 3:06

Милена винаги прави страшно глупави изказвания, а се мисли за умна. Тук целта е да разберем колко смела, достойна и горда жена е тя. Но всъщност е само една патка. По-точно пуйка - за Деня на благодарността.

Mariya

Mariya 16.03.2023 14:30

Dokato ima takiva hora ,koito ne vqrvat na izpovedta na edna jena,koqto e bila jertva na nasilie v Balgariq shte ima mbogo smartni sluchai na jeni.Po komentarite si lichi shto za naziq sme.Hora bez kultura,a inache s golqmo samochustvie.

Нина

Нина 16.03.2023 21:05

Обществото е зло..кратко и ясно..Актрисата да не се отказва в борбата срещу насилника..бил или не бил добър актьор.

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 16.03.2023 21:44

На 78 години съм,52 години имаме съвместен живот,карали сме се,допускали сме и обидни думи,но да биеш човек в пъти по слаб от теб.....и да пишеш коментари,оправдаващи побойника....не го проумявам...

Иван

Иван 16.03.2023 22:08

Булка играл съм в такива филми! Бях ревнивец,психопат,идиот,мухлю,обаче като и спрях издръжката смени плочата! Е живея с друга,имаме две деца,бившата май наистина яде юмруци с настоящия!Аз най-много да съм я напсувал!Така че първо се прегледайте на психиатър,после съчиняваите истории

Иван

Иван 16.03.2023 22:14

Булка играл съм в такива филми! Бях ревнивец,психопат,идиот,мухлю,обаче като и спрях издръжката смени плочата! Е живея с друга,имаме две деца,бившата май наистина яде юмруци с настоящия!Аз най-много да съм я напсувал!Така че първо се прегледайте на психиатър,после съчиняваите истории

111

111 16.03.2023 22:16

нека некоя да разкаже ка са е абали това е по-интерсно за публиката

Аман!!!

Аман!!! 16.03.2023 22:54

Мили Боже, и тази ли.... Става вече досадно. Предлагам да се почне наддаване, коя ще е следващата, бита преди 5, 10, 20, 30 години, ама мълчали, защото им било тогава изгодно по някаква причина

"бил голям хулиган"

"бил голям хулиган" 17.03.2023 1:13

Нея като я бият в къщи е лошо, но нека Вергов да бие млади колежки на работното място, нали? По негови лични признания: "бил голям хулиган" hotnews.bg/article/2022041602302980300

бай Ставри

бай Ставри 17.03.2023 9:01

Нашите разказват как са ги били преди 15-20 години,американките-как са ги ебали преди 15-20 години. Ово е стандарт!

Трошан Войвода

Трошан Войвода 17.03.2023 9:55

Биете защото те е обилач, ма, пача. И тебе и Радинчето. Ке умре за вас!

Нгфе

Нгфе 18.04.2023 7:40

Разказвате история в едно семейство,докато случаят с Диана е съвсем друг.Как може да парафира с това пребиване,като знае ,защо е станало,абсолютен парцал,с цената на всичко сега му отмъщава