Богдана Карадочева загуби половин милион по ужасен начин

Богдана Карадочева загуби половин милион по ужасен начин

Естрадната легенда Богдана Карадочева и съпругът й Стефан олекнаха с половин милион, след като съдът прекрати заведено от тях дело за измама.

Според певицата и нейния мъж те са били заблуждавани в продължение на 8 години от Златка и Атанас Миткови, че ще станат собственици на хотел „Зефир“ в курорта „Слънчев бряг“. Съдът оневинява семейство Миткови на първите две инстанции, а във вторник ВКС прекрати делото заради изтекла давност.

Карадочева и съпругът й твърдят, че са завлечени от Златка Миткова и Атанас Митков с 514 720 лева. Тричленен състав на ВКС обаче прие жалбата им за неоснователна, тъй като от нейното подаване е минал голям период от време.

Забавянето на производството се дължи не само заради здравословното състояние на един от подсъдимите, но също така и поради късното внасяне на обвинението за разглеждане в съдебно производство, както и заради пропуск на съдебния състав на Софийския градски съд, пише "Телеграф". 

Установено е, че подсъдимите са били предадени на съд за престъпление, извършено в периода от месец юли 1999 г. до 2007 г., като давностния срок по наказателно преследване започва да тече от датата на извършване на престъплението, а при продължаваните престъпления – от датата на последното включено в него деяние, отбелязват магистратите.

В заключение съдиите посочват, че делото е приключило с изтичане на 15 години от извършване на престъплението и последващите действия на Златка и Атанас Миткови.

„Следователно към 31.12.2022 г. срокът на давността за наказателно преследване е изтекъл, поради което, при изричното искане на подсъдимите за прекратяването на наказателното производство, по-нататъшното му разглеждане и решаване е недопустимо“, категорични са върховните съдии./show.blitz.bg

Коментирай

Димо

Димо 12.07.2023 14:30

Умело размотаване на делото и накрая всичко е приключено. Абе нашето правосъдие е над световно ниво!

Ник

Ник 12.07.2023 14:42

Така е. И ще е. Тази персона бомбастично заяви, че изобщо не я интересува кой е и ще е главният прокурор. А това е част от изкривената ни и порочна съдебна система.

Христо Гарвалов

Христо Гарвалов 12.07.2023 20:14

Значи,съдийте виновни,последствията са за тия които са в правотата си.Съдийте са неприкосновенни и могат да извършват каквото сметнат за изгодно,за тях!!

Цоко

Цоко 15.07.2023 22:11

Какъв е тоя хотел на морето за 500 000 лв.? Пак някаква седеругелска далавера, но този път са хапнали хурката.