Жената на Минчо Празников плаши със съд, остана без... СНИМКА

Жената на Минчо Празников плаши със съд, остана без... СНИМКА

Съпругата на легендарния синоптик Минчо Празников - Цана, попадна в епицентъра на голям скандал. Оказа се, че тя е останала без наследствен имот, след като преди година община Трявна го е продала, без да я уведоми и без да поиска нейното съгласие.

Недвижимият имот е 1,5 дка земя в землището на село Веленци и е бил собственост на родителите на съпругата на синоптика. През 2020 г. от свои съседи, съвсем случайно, Цана Празникова с изумление научила, че имотът вече не е неин и е продаден от общината на търг на нов собственик. Тя незабавно потърсила отговор от институцията и поискала или имотът да й бъде върнат, или ако сделката не може да бъде развалена, тя да получи полагащото й се обезщетение за продажбата му в размер на продажната цена - 8462 лв.

Празникова, която по професия е лекар, твърди, че е представила пред общинските служители документи от Поземлената комисия в Трявна, че през 1998 г. правата й за ползване на парцела са възстановени. В молбата до общината тя описала също, че имотът не е изоставен и че през годините за него са полагани грижи.

В крайна сметка въпроса за обезщетението бил отнесен към местния Общински съвет, който на свое заседание обаче отхвърлил иска на потърпевшата като неоснователен, тъй като продаденият имот не бил неин. Сега тя възнамерява да съди община Трявна заради случая, пише "Телеграф".

През изданието кметицата на община Трявна бе категорична, че в случая общината не е извършила нищо незаконно и че не се притеснява от заканата на Цана Празникова да води съдебно дело срещу поверената й за управление институция.

"През 2003 г. държавата е прехвърлила на община Трявна всички нестопанствани или непотърсени имоти и въпросният имот, за който претендира госпожа Празникова, е сред тях. И според новата кадастрална карта, одобрена от областния управител на Габрово, имотът е общински.

Самата госпожа няма и не можа да представи пред нас документ за собственост на въпросния имот. Така че в случая няма нищо незаконосъобразно и този, който трябва да се произнесе по компетентност, е съдът", заяви кметицата Кръстева и изрази готовност при желание да бъде предоставена цялата документация по спорния казус, за да се установи истината по него и да не се създават условия за спекулации, невярва информация, клевети и клюки./show.blitz.bg

 

Коментирай

пръдльо

пръдльо 11.09.2021 10:09

ЦЕЦА ИМА ГОЛЕМИ ЦИЦИ....

Ох на бати

Ох на бати 11.09.2021 10:18

На кметицата ще и скъсам дупето от ебане