logo

Внимание! Измама от името на Никол Станкулова вкара в капан много хора СНИМКИ

Внимание! Измама от името на Никол Станкулова вкара в капан много хора СНИМКИ

Синоптичката Никол Станкулова стана лице на нагла измама, в която хората си дават данните в социалните мрежи уж за участие в игра, а след това ги използват за незаконна дейност. 

От профила на Станкулова тя агитира хората да участват и масово се подведоха по измамата. 

По-късно и самата Никол научи, че името й е замесено в подла фейсбук измама, а кибер престъпниците са направили неин фалшив профил. От него агитират почитатели на красивата синоптичка да си дадат личните данни, а в замяна може да получат награда. 

"Може всеки, който срещне този профил, да го докладва и да не попълва никакви данни за печалби от него", алармира Станкулова. "Моля ви, не си давайте данните на този фалшив профил", апелира още веднъж тя, след като научила, че нейни последователи са се подвели по измамата. 

Измамата гласи, че 10 произволно избрани хора ще получат по 2000 евро в кеш от Станкулова. Преди няколко дни се разигра подобна схема и с името на Слави Трифонов, а все повече родни звезди стават жертва на престъпниците, които явно по време на криза са го закъсали и са измислили нов начин за печелене на пари.

Целта на подобни измами най-често е събиране на лични данни. За да спечелите наградата, се изисква да въведете информация, много често и лична. По-безобиден вариант е искане за шерване на страницата с цел набиране на популярност.

В схемата замесиха още имената на Григор Димитров, Слави Трифонов, Наталия Симеонова, фолкпевиците Софи Маринова и Роксана, а бройката на популярните личности се умножава с всеки изминал ден, а хората се хващат като шарани на измамата./show.blitz.bg 

Коментирай

jura

jura 25.12.2020 21:07

svinska maimuna-kak e tatko ti

venera

venera 25.12.2020 21:10

kak se uredi ,ce i krasiva stanala uauuuuu