В bTV пестят от заплати: Назначиха репортер за синоптик

В bTV пестят от заплати: Назначиха репортер за синоптик

Новият синоптик на Би Ти Ви няма нищо общо с метеорологията, освен че може да е правил интервюта с метеоролози. 

По знания за времето наследникът на напусналия преди 3 месеца Емил Чолаков не може да стъпи на малкия пръст на своя предшественик. Борислав Лазаров е специалист по кинознание, учил в Театралната академия. 

След като в продължение на цели 3 месеца двете водещи на прогнозата за времето в Би Ти Ви – Стаси Цалова и Натали Трифонова, се чудеха как всеки божи ден да бъдат на екран, без да припаднат от преумора, шефовете им най-после избраха човек, който да замести напусналия им колега Емо Чолаков, пише "Уикенд". Във вторник сутринта от телевизията съобщиха, че това е един от най-веселите и усмихнати хора в екипа – Борислав Лазаров. Но ако по чар той може да се мари и дори да надмине своя вече бивш колега, то по професионална компетентност е на нулата. 

Боби може да прави много неща, но не и прогнози за времето. Ако въобще е имал допирни точки с темата до момента, то те са единствено в рамките на евентуални репортажи, които е правил. Като цяло обаче вечно усмихнатият и в добро настроение журналист в работата си е проявявал по-голям интерес към историите с извънземни, отколкото към климата. Освен с разкази за чуждо присъствие на планетата Земя, често се е включвал в новинарските емисии и актуалните програми с разработки за любимата му кинопоредица „Междузвездни войни”, сериалите на Би Ти Ви и предаванията от програмата на канала като „Мастършеф” и „Фермата”. Правил е всичко друго, но не и това, което му предстои да работи. Това е лесно обяснимо, тъй като образованието на репортера е „Кинознание” в НАТФИЗ. Две години той дори е бил сценарист в „Шоуто на Слави”.„Боби може да е всичко друго, но не и метеоролог”, коментират в нюзрума на Би Ти Ви. Но внимават да не ги чуят шефовете, защото може да стане опасно. 

Говори се, че причината за назначаването на Лазаров за водещ на прогнозата е чисто финансова. След напускането на Чолаков в телевизията решили да спестят една заплата и, вместо да търсят истински синоптик, пренасочили репортер на свободния щат. Доскоро за такава позиция се изискваше образование по метеорология или поне по география, тъй като водещите уж сами изготвят прогнозите. Явно обаче подобни прояви на професионализъм вече са в историята. „И Емо Чолаков бъркаше прогнозите, но с Боби купонът няма да има край”, смеят се колеги на веселия репортер. Но въпреки всичко пожелават успех на колегата си, който иначе е много симпатичен и интелигентен човек. 

По любопитно съвпадение на обстоятелствата той поема новата си длъжност на 31 юли – денят, в който бившия му шеф Слави Трифонов напуска Би Ти Ви./show.blitz.bg

 

Коментирай