Спипаха Луна в страшна имотна измама! Край с мераците й да става президент

Спипаха Луна в страшна имотна измама! Край с мераците й да става президент

Певицата Луна Йорданова се изправи в понеделник пред районния съд в Шумен. Делото срещу нея е за имотна измама.

Наследници на починал възрастен мъж от Шумен твърдят, че певицата придобила техен имот с измама. Имотът е панелна гарсониера на ул. „Септемврийско въстание“.

Йорданова твърди, че придобила апартамента, тъй като 10 години го стопанисвала. Мъжът, чиято собственост бил имота, починал през 2011 година. Негови наследници по закон са 10 души, които твърдят, че певицата никога не е живяла в жилището. Думите им потвърждават и съседи на покойника, пише shumenonline.bg.

Пред журналисти адвокатът на наследниците Пламен Тотев обясни, че апартаментът е в покъртително състояние.

„Между починалият мъж и Луна Йорданова няма никаква връзка. Доколкото ми е известно тя има в съседство друг имот, който е бил на нейните родители. Ние твърдим, че тя никога не е живяла там“, обясни адвокат Тотев.

В документите по делото певицата твърди, че дори се грижила за възрастния мъж преди да почине, а след смъртта му е започнала да ползва и стопанисва имота. Няма данни обаче тя да е плащала данъците на имота.

„Няма завещание. Законът наистина дава възможност на базата на десетгодишно упражнявано владение на даден имот да го придобиеш по давност, но тук това не се е осъществило. Наследниците са го придобили по закон. Няма правило, че когато не упражняваш правото си на собственост го губиш“, категоричен е Пламен Тотев.

Заради извършени процесуални нарушения при призоваването на Луна Йорданова и съответно нарушеното й право за защита, делото не тръгна.

Защитникът на певицата адвокат Ивайло Тошев подаде молба до въззивна инстанция. Докато тя не се произнесе дали са нарушени правата на Луна Йорданова при призоваването ѝ, е невъзможно да се събират доказателства по делото. Певицата е обявила и насрещен иск срещу наследниците на имота.

Кандидатката за президент на изборите през 2021 г. Луна Йорданова отказа да коментира обвиненията извън съдебната зала и настоя да не бъде снимана. Следващото заседание беше назначено от съдия Калин Колешански за 22 януари 2024 г./show.blitz.bg

Коментирай

m,m,

m,m, 28.11.2023 15:28

Долна фашкия

ДОКО

ДОКО 28.11.2023 19:48

ИСТИНСКОТО/И/ИМЕ/Е/ЛУКШЕ/СТАРА/БИЧКИЯ

Тя не се казва Луна

Тя не се казва Луна 29.11.2023 8:17

а луда!

Филибелия

Филибелия 29.11.2023 10:33

Браво на Народната Милиция късно но все пак познаха,че Луничката Е менте Луна и много жалко че много хора И повярваха за съжаление...????

Някой

Някой 05.12.2023 5:10

Мен пък ме кефи--от луда по-луда. Искам я за президент на лудницата ,наречена България! Какво само я плюете--да и ядете минджата.

Гост

Гост 06.12.2023 21:21

Е, съгласно описаното, тя няма да успее да запази каквото и да е право върху този апартамент. Но не е преценила нещата и опитва, само за да се излага обаче. А може всичко това да е недбронамерена клюка.