logo

Скандал! Изгониха наш известен актьор от санаториум

Скандал! Изгониха наш известен актьор от санаториум

Известният български актьор Георги Стайков, който се бори от година с болестта множествена склероза, твърди, че бил изгонен от специализираната болница за рехабилитация в бургаския квартал „Ветрен“.

Звездата от филма „Вчера“ имал карта за лечение там по здравна каса, за която нямало да плати нищо, понеже е с ТЕЛК инвалидност първа група, от 2 до 9 октомври.

На първият ден той пристигнал сутринта рано с такси и се настанил в стаята си, минал през доктор и в 11 часа трябвало да го види и главната сестра, след което да започне физиотерапия.

„В 11 без малко бях пред кабинета на главната сестра, тя започна да пише разни работи и ме упъти къде е кабинетът по физиотерапия. Докато се придвижа до този кабинет, ми отне време. Първо, трябваше да го открия, защото за първи път съм в този санаториум, и второ, се придвижвам по-бавно с патерици. Като пристигнах с десет минути закъснение, сестрата ми каза, че съм закъснял и ще ми направи процедурата, когато тя реши. Аз й казах, че изобщо няма да си правя физиотерапия в този ден, и тръгнах да пуша. Тогава се появи шефът на санаториума д-р Кирил Младенов, който ми заяви, че в неговото лечебно заведение всичко е по график и има ред и правила. Обясних му човешки причината за закъснението ми, след което той отговори, че не съм се държал добре със сестрата, като съм отказал да ми направят физиотерапия, и ще е най-добре да напусна санаториума“, разказва Георги Стайков.

След това се появила главната сестра, която държала доста груб тон, след което го накарали да напише молба, с която да й се извини. Актьорът обаче отказал, защото тя дори не се представила коя е, и казал, че се маха, след като обядва. Докато това се случва, му пратили багажа на рецепцията, пише "Галерия". 

Георги Стайков решил да уведоми лично министъра на здравеопазването д-р Костадин Ангелов какво се случва в балнеосанаториума. Свързал се със секретарката му, която обаче го уведомила след направената проверка, че те не отговарят за лечебното заведение, което не било и към общината в Бургас. Актьорът обаче решил да разбере дали не са източили здравната каса с неговото постъпване там. Затова ще провери дали не са го водили през цялата седмица в санаториума, без той да е бил на процедури и лечение.

„Ако бях написал тази молба, за да се извиня, при положение че нямам никаква вина за нищо, може би щях да остана. Но това отношение е абсурдно и затова никога няма да се върна в този санаториум. Има такива и в Поморие, в Хисаря, Вършец, така че там ще отида. Няма обаче да предприема нищо и да завеждам дело срещу лошо отношение, защото се посъветвах с адвоката ми и той ми каза да не се занимавам. Нямам вещо лице, а без свидетел те могат да представят нещата, както пожелаят“, изказа възмущението си Георги Стайков./show.blitz.bg

Коментирай

Виолета Павлова

Виолета Павлова 15.10.2020 10:16

Ами за съжаление този модел на поведение се налага все повече и повече,и то на доста места - не само в лечебните.Явно простотията и арогантността избуяват с пълна сила и нищо не може да ги премахне!Жалко!