Нови драми заради "Гълъбо" на Миро: Валят зверски обвинения в мрежата!

Нови драми заради "Гълъбо" на Миро: Валят зверски обвинения в мрежата!

Песента на Вида Пиронкова "Гълъбо", в прекрасното изпълнение на Миро Костадинов, е на път да се превърне в най-скандалното парче в родината покрай серията от разправии, които провокира през годините.

Миналата сряда, например, парчето за пореден път стана повод за спорове на композиторката с неин колега, след като тя се сдобри с Миро, с когото години наред бяха в конфликт заради авторските права.

Прекъснаха концерта на Миро в Античния театър, той даже падна на колене...

Този път композиторката обвинява колегата си Светослав Лобошки, че се представя за автор на "Гълъбо". Пиронкова публикува в социалните мрежи запис от концерт в Петрич, на който млади изпълнители пеят негова музика. На записа се чува как водещият обявява:

"Музиката му вълнува и оставя траен отпечатък в душите на слушателите. Такава е и песента "Гълъбо". Това вбесява Пиронкова, защото парчето е нейно, а не негово!

Миро нанесе жесток удар по bTV, каза цялата истина за преговорите с "Гласът на България" ВИДЕО

"Светослав Лобошки, как ще обясниш това, което чувам?! Би ли ми обяснил публично, че аз вече нищо не разбирам? И само да добавя, че са уведомени "Музикаутор", Министерство на културата и други органи!", обръща се Пиронкова към Лобошки в мрежата.

"Защо ползваш моята песен, обявявайки я за твоя, на концерт с твои песни и дори не си правиш труда да ме уведомиш или поискаш разрешение, а също така и да заблуждаваш обществеността в Петрич, че песента е твоя?!", ядосва се с право устатата композиторка.

В записа част от текста на водещия е отрязан. Лобошки твърди, че именно заради този монтаж е създадено впечатление, че песента е била обявена за негова. Такова нещо всъщност не се било случвало. Той обаче настоява, че също е имал участие в създаването на "Гълъбо".

"Аз съм част от екипа, който е работил по тази песен", твърди Лобошки. Бил написал нотите, които са ползвани при записа.

"Много добре знаеш, че нотичките и за пианото, и за челото са изписани много преди ти да ги изсвириш и компютърът ти да ги изпише", отвърна Пиронкова./show.blitz.bg

Коментирай