Криско се замеси в грандиозен скандал!

Криско се замеси в грандиозен скандал!

Изпълнителят на хитовите „Глей как се прави“ и „Базука“ Криско влиза в ново музикално амплоа и тръгва на турне с Разградската филхармония, пише "Телеграф". Името на спектакъла е под наслов „Трибют към българската музика“ и в него рапърът и диригентът Левон Манукян ще изпълнят популярни песни от репертоара на Графа, Миро, Ъпсурт, Ку-ку Бенд и др.

За спектаклите съобщи пръв диригентът Манукян – „Тези от вас, които не обичат да слагат предварително „етикети“ на изпълнителите и не подхождат с предубеждение към тях, могат да ни се доверят и да споделим заедно това наше начинание. Ще имате възможност да видите и чуете един по-различен Криско – под съпровода на симфоничен оркестър и подбран репертоар от най-емблематичните поп и рап песни от последните 20 години в българската музика“.

Той обяви, че премиерата е на 3 юни във Варна, след което музикантите тръгват на национално турне. Малко след като си публикува плаката на събитието в личния си профил във Фейсбук, той бе разпространен и получи остра критика.

„Току-що превъртяхме нета… Класическата музика, както знаем, си е доходоносно занимание. Особено ако подвикваш „дупе-баклава“ върху 40-та симфония от Моцарт“, написа общинският съветник Венци Мицов. Композиторът Румен Бояджиев, син на легендата от ФСБ, коментира: „Корабокрушението в дъното“.

Певицата Рут Колева също не остана мълчалива и написа: „Аз мисля да си тегля ножа вече“. Диригентът Найден Тодоров, който днес има рожден ден, добави: „Нищо против Криско. Но съчетанието е обидно за мен“.

Левон Манукян не остана длъжен на критикуващите и написа дълго обяснение, че това е трибют към БГ музиката, а не към музиката на Кристиян Талев. „Само едно не разбирам – защо хора, които последните години не са стъпили на нито един мой концерт, стоят и изказват мнение за мои проекти?!“, пише диригентът, син на видния бургаски общественик и еколог Манук Манукян./show.blitz.bg

Коментирай

bobo

bobo 08.04.2019 17:47

ДРИСКО....

milena

milena 10.04.2019 17:07

ужасявайки се от своето дебело тяло аз твърдо реших, че трябва да се променя и да стана идеална.Това ми помогна ! http://bit.ly/2kqNpXz