Крадецът вика дръжте крадеца - нова албанска атака срещу Камелия, Торино и Пашата

Крадецът вика дръжте крадеца - нова албанска атака срещу Камелия, Торино и Пашата

Творчеството на нашумелия български латино-регетон дует Торино и Пашата за пореден път стана жертва на албанска атака. Песента Plan B - колаборация с Камелия, която достигна до номер едно в българските класации, беше премахната от YouTube след неправомерно повдигнати обвинения от страна на албански музикални дистрибутори.

Това не е първият път, в който дуетът става мишена на подобни нападки. По-рано през изминалата година песента отново бе премахната от канала им "Kings Records" в YouTube, поради обвинения от страна на албанците за плагиатство на тяхна песен, която пък на свой ред е абсолютно копие на известен американски поп-баладичен хит.Становището на Торино и Пашата по въпроса е твърдо и красноречиво: "В музиката и в креативната сфера като цяло трябва да се прави разлика между взаимстване и копиране. Не крием, че се вдъхновихме от произведението на албанските колеги и наченки на неговото звучене могат да бъдат открити в припева на Plan B. За копиране обаче не може да става и въпрос. По същата логика, мотивите от мега хита на Камелия - Луда по тебе - с които започва нашия сингъл, са просто препратка, а не кражба. И, най-важното, както всяка друга наша песен, създадохме и тази за хората. Те ясно ни показаха, че я обичат и не смятаме да позволим на външни пречки да им отнемат това." 

Въпреки всичко, Plan B отново бе качена в YouTube и вече събра повече от 20 хиляди гледания и слушания, доказвайки за пореден път, че е едно от най-харесваните български парчета до момента./show.blitz.bg

Коментирай

ЦЕНИТЕЛ

ЦЕНИТЕЛ 27.01.2023 18:35

Камито е много секси МИЛФка.