Бивш колега засипа Ицо Хазарта с обиди ВИДЕО

Бивш колега засипа Ицо Хазарта с обиди ВИДЕО

След 23 години заедно и „раздяла по взаимно съгласие“ през май 2019 г., най-успешната българска рап група „Ъпсурт“ от трио се превърна в дуо, а един от двигателите й – Красимир Геров-Буч запя сингъл.

Той пусна първи сингъл от предстоящия си солов албум „С.Т.И.Л. Buch“. Песента се казва „Гръбнака на медузата“ и дори не се опитва да крие адресата си – Ицо Хазарта.

„Потен театрал“, „страшно келеме“, „шушумига“, „п*тьо“, „позьор“, „жалък палячо“  - богат речник от обидни квалификации демонстрира рапъра срещу бившия си колега и приятел Христо Петров.

Шаш! Вижте къде е Ицо Хазарта и какво си показва СНИМКИ

Това предизвика и много противоречиви реакции във феновете на рапа, част от които твърдо застанаха зад Буч, други откровено го оплюха в социалните мрежи, а трети се разочароваха от ситуацията. „Някак си, от позицията на помнещата кое беше левче, това ми идва много. Не знам точно какви са им дрязгите, кой кого първо е насолил, обаче ми мирише лошо, много по-лошо от стар еърмакс. Всички сме наясно, че владеете думите, но не ги превръщайте в атомна бомба тъжно ми е, много ми е тъжно“, е един от коментарите под аудиото на парчето, което дебютира в чисто новия канал на Буч, пише "Монитор". 

Фенове скочиха остро срещу Ицо Хазарта, защото...

Други са по-крайни: „Ако не беше Ицо дали някой щеше да те знае въобще? Ти си единственият от Ъпсърт, който 20 години прибираше хонорари от песни с текстове писани от Ицо и музика правена от Венци, а сега имаш наглостта да обиждаш? "Сърцето на хлебарката" е писана за такива като теб. Ама няма проблеми, ти си пискай докато другите пълнят цели зали" и „Буч в битка си, която ще загубиш. Ицо ще те закопае. Жалко, че се разпаднахте заедно сте супер но сам си слаб". Всеобщото мнение обаче е, че Буч е прекалил сериозно с обидите, пък и съвсем не му прави чест да „плюе там, където си е вадил хляба до вчера“.

Много от феновете заподозряха обаче, че именно Ицо е хвърлил първия камък с едно от парчетата в албума „Неправилен рап“ - „Сърцето на хлебарката“ с Белослава. Множеството разпознават като основни герои в тази песен именно Буч и Спенс.

В римите: „Глупак, пак комплекс от моя текст. Ей, лъжец, остани си микроб, спомни си Нон-стоп“ и „Хиляди твои фенове тръпнат, я обясни какво е истински хип-хоп и стисни юмрук в празния джоб“, феновете намират прилики точно с Буч. Хазарта също може да обижда, но определено и безусловно по-елегантно и завоалирано, като си позволява най-големи волности в „Две хлебарки се събрали и се възгордяли, че са се наяли с т'ва, което други са с*али“. 

Факт е едно, след дълги години на затишие, което може би се диктува от липсата на конкуренция и истинска хип-хоп сцена у нас, след войната между „Ъпсурт“ (стартирали като квартет с Шлеви), останали дуо, и напълно разформираната варненска алтернатива „Гумени глави“ в края на 90-те, се задава нова „война“ и само от Ицо Хазарта зависи дали ще остане студена и елегантна или ще придобие грозни размери, в каквато посока тръгна опонентът му. Почитателите от друга страна вече тръпнат за хляб и зрелище и се молят за отговор от Ицо. Стилът, който демонстрира през годините обаче, поражда сериозни съмнения, че ще се хвърли да отговаря, а ако го направи то няма нито да е скоро, нито да е толкова директно./show.blitz.bg

 

Коментирай

Mirjik

Mirjik 09.02.2020 13:11

Da go duxat,Trap is new style,hip-hop is dead....