Участничка от „Гласът на България” захвърли патериците!

Участничка от „Гласът на България” захвърли патериците!

Една от най-емоционалните участнички в „Гласът на България" по bTV - Марта Цветкова, която преди броени дни взриви шоуто с разтърсващото си изпълнение, е решена да продължи напред в шоуто без патериците, с които се появи на кастингите на тъмно на музикалното предаване.

Ученичката развълнува треньорите както с изпълнението си на хит на Адел, така и с драматичната си история. Марта е родена със заболяването спина бифида и за скромните си 19 години преминава през над 30 интервенции. На кастинга на тъмно тя очарова публиката и с чувство за хумор, представяйки патериците като Гошо и Пешо.

„Разделих се с тях. Чака ме много работа, докато оправя походката си и сега стъпвам като пингвинче, но шанса да се движа самостоятелно е огромен“, сподели преди дни Марта.

Здравословния си проблем момичето приема като тест за силен характер. „Удължаваха ми ахилеса и бедрената кост, слагаха ми пластини, за да изправят гръбначния стълб. Болезнено е, но винаги съм гледала на това с нагласата, че е нещо добро”, разказва Марта.

Музиката е нейното лекарство между прместването от една операционна маса на друга. Пее от съвсем малка и ходи на уроци при вокален педагог. „Майка ми и близките ни ме мотвириаха да се запиша за кастинга. По принцип винаги съм искала да участвам в такова шоу, особено в „Гласът“, но не вярвах, че сега е точния момент я заради положението ми с патериците и факта, че съм 12 клас“, издава Марта.

Тя е решена да продължи образованието си в НБУ с музикален мениджмънт, като е избрала класическо пеене за втора специалност./show.blitz.bg

Коментирай