Стойка от "Биг Брадър" стана надзирател в затвора

Стойка от "Биг Брадър" стана надзирател в затвора

Актрисата Стойка Стефанова, която бе участник в първия "Биг Брадър“, играе надзирателка в затвор в новия сериал по NOVA  "Клетката“.

"Асен Блатечки ни разказваше вицове по време на снимки“, каза риалити звездата пред "Телеграф“ и сподели, че участието й в сериала й е донесло много позитивни емоции.

В новата криминална драма Стойка Стефанова охранява зад решетките главната героиня, в чиято роля влиза Гергана Данданова. Другите основни роли се изпълняват от Асен Блатечки и Мартин Димитров.

"Героинята ми се казва Панева и е най-новото попълнение в затвора. Все още е много несигурна, оглежда се как се случват нещата, какво правят другите надзиратели и се опитва да се учи от тях. Иска да бъде приета от екипа, да докаже, че може да се справи. Впоследствие все повече да се натрупва противодействие в нея за всичко, което се случва в затвора. Не може да се съгласи с много от нещата там“, разказва звездата.

"Моята героиня е страхлива. Самата аз в живота не съм толкова предпазлива, внимателна и толкова плаха. По-скоро се различаваме“, допълва тя.


Риалити звездата не се явила на кастинг, а получила предложение по телефона за участие в проекта. "Предполагам, че идеята им е дошла, защото участвах в епизодична роля в сериала "Братя“. Играех съкилийничка и може би оттам са ме видели. Първоначално ми звъннаха и ми предложиха други роли, но впоследствие ме избраха за тази“, споделя Стойка. Надзирателката е първата голяма роля за брюнетката, но въпреки това се справя блестящо.

"За мен беше много и притеснително, и вълнуващо да видя как се случва един филм. Беше интересно да наблюдавам режисьорите как действат на терена, операторите, асистентите, всички. Работата с другите актьори също беше много вълнуваща. Хем си вътре във филма, хем наблюдаваш целия процес“, каза актрисата.

Още в самото начало на проекта се заформила приятелска среда сред актьорите.

"В нито един момент не се е усетило напрежение между нас. Никой не прави забележки на някой друг, ако потърсиш съвет, винаги ще ти дадат. Например имам сцени с Асен Блатечки и мога да кажа, че се притеснявах как ще се случат нещата с него. Все пак той е много добър актьор. Но Асен е много земен, отворен, забавен. Сякаш се познаваме от години, така те предразполага неговото поведение. Разказваше ни вицове, смешни истории от професионалния му опит, куриозни ситуации. Според мен това определено сваля напрежението. Не знам дали го прави с цел да ни сближи всички, или просто си е такъв. През цялото време беше с усмивка и ни забавляваше“, сподели Стойка.

Стойка е участник от първия сезон на култовото предаване по NOVA "Биг Брадър“. На въпроса дали би влязла пак в този формат, тя отсече:

"Не знам дали бих участвала отново, не съм сигурна дали има нещо, което би ме изненадало или провокирало, че да вляза там. Когато съм участвала, не съм имала семейство и такива отговорности, а сега по-скоро не си представям да отсъствам толкова време от вкъщи“, сподели отговорната майка. "Може би тези риалити формати са за по-младите хора. Все пак минаха 20 години, откакто бях в старта на "Биг Брадър“. Не мисля, че това непринудено поведение и наивно още присъстват в мен, та може би няма да бъда толкова интересна“, допълни тя. Стойка добави, че е в прекрасни отношения с всички съквартиранти от този сезон на формата, но не се чуват често. "Единственият, с когото по-често се чуваме, е Дими. Зара също ми се обажда, когато си идва в България. Това са хората, с които поддържам някаква връзка и се виждаме“, разказа тя.

 Въпреки че Стойка има две малки момиченца, които имат нужда от нейното внимание, е успяла да намери пролука за тренировки. "Нямам свободно време заради децата. Но от 10 месеца започнах нещо ново. Спортувам по-активно. Опитвам различни видове спорт, това е моят релакс. Засега съм си харесала най-много канго джъмп и наблягам на него“, разказа звездата.

В момента Стефанова не участва в постановки в театъра. "Освен сериала имам свое предаване и се занимавам основно с него“, споделя тя./show.blitz.bg

Коментирай