Силвена Роу призна за тежко заболяване

Силвена Роу призна за тежко заболяване

Ексцентричният член на журито в „Мастършеф” Силвена Роу разкри преди дни за здравословен проблем, който ѝ е коствал много притеснения и нерви.

Успешната блондинка живее с половин щитовидна жлеза, а другата половина на органа е била отстранена с операция.

Топ куринарката има наследствена гуша – заболяване, от което страда и нейната майка. Заради него се наложило да легне под ножа на изявен хирург в Дубай, а сега редовно си изследва хормоните, за да държи заболяването под контрол.

Само допреди две години звездата от журито на „Мастършеф” имала доста сериозен проблем с голяма бучка в основата на шията, която й пречела да преглъща, споделя самата тя във видео, разпространено чрез канала й в популярна интернет платформа.

Оказва се, че Силвена Роу страда от тиреоидит на хашимото – нарушена функция на щитовидната й жлеза. Самата жлеза започнала да се уголемява. Именно заради това, когато за първи път се появява с кулинарното състезание на Би Ти Ви, звездата ходи с високи яки, прикриваши бучката на шията й. „Преди около две години, може да сте забелязали на първите епизоди, когато се появих в България, имах една топка. Аз имах гуша. Това е генетично – майка има гуша и постоянно си я изследва”, разказва Силвена.

 „Все пак се появявам по телевизията и, като говоря, тази топка се движете нагоре-надолу. Да не говорим, че вече ми беше и малко трудно да преглъщам – все едно бях глътнала топка за пинг-понг”, разказва Силвена в своето видео. Заради въпросната бучка тя редовно ходела на прегледи при известен специалист в Дубай. Един ден той й казал, че е време да се оперира. „Бях доста наплашена, защото съм хипохондричка”, спомня си готвачката. Докторът не изключвал възможността да се наложи да премахне цялата й щитовидна жлеза. За щастие се оказало, че няма нужда от чак толкова крайна мярка и че може да мине само с премахване на половината от нея. Биопсията показала, че Силвена няма злокачествено заболяване, но медикът обяснил, че занапред тя ще трябва да пие лекарства, с които да поддържа хормоните си в норма. 

Кулинарката обаче решила да опита да си помогне с подходящо за заболяването й хранене и след няколко седмици се оказало, че няма нужда от хапчета, тъй като хормоните й били в норма, пише Уикенд.

Тя намалила глутена и сладкото и започнала да набляга на бразилските ядки, рибата, тиквените семки. Макар че не обичала солено, започнала да включва морска сол в менюто си, за да си набави достатъчно йод. Сега се чувствала прекрасно, а редовните изследвания, което си правела, показвали, че държи заболяването си под контрол. „Шест седмици след операцията направих изследвания и докторът каза: „Нямаш нужда от никакви хормонални добавки, ти си перфектна.” Защо? Защото ям коректно. До ден днешен си правя изследвания редовно и, да чукна на дърво, нямам нужда от добавки. Карам я с половин щитовидна жлеза”, разказва Силвена. В основата на шията й личи малък белег от операцията. Той обаче се вижда само след много внимателно вглеждане./show.blitz.bg

 

Коментирай

Хайдук

Хайдук 09.02.2022 10:41

Гарвановския доктор, лекуваше с една инжекция и край. После беше изселен в Ракитово!