logo

Първото гадже на Стефан Желязков от "Мастър шеф" го запалило по готвенето

Първото гадже на Стефан Желязков от "Мастър шеф" го запалило по готвенето

Преди дни участникът в последния сезон на „Мастър шеф” Стефан Желязков беше в Пловдив, където се проведе борба за кулинарната купа. В надпреварата участваха над 100 млади готвачи от цялата страна.

Бяха раздадени много награди, разбира се отличиха и победители. Пред репортер на "ШОУ" Стефан Желязков разказа, че много обича да готви, а по кулинарното изкуство се е запалил още преди 10-12 години. Това е и причината, поради която се записва в хитовата кулинарна поредица "Мастър шеф".

"Преди време бях голям фен на американския формат, гледах го и си мислех, ако сега имам възможност да се запиша, ще сътворя чудеса. И тогава в България съвсем случайно видях флайър с реклама на нашия "Мастър шеф" и веднага се записах", споделя Желязков с вълнение. И продължава откровения си разказ пред народното издание:

"Преди живеех в чужбина, но вече живея в България и страшно се забавлявам, искам да разчупя две-три икономически клишета, свързани с гастрономия и с дегитализиране на гастрономията, искам да се подобри малко индустрията, така че се надявам, че това ще се случи. У нас е много трудно производителите на храна да си намерят както вътрешен пазар, както и външен.

Ние искаме да им предложим подобни възможности, да се намерят по-добри връзки за износ, ресторантите в същото време да готвят с по-добри продукти, да са по-трансператнти, да са по-свежи, да намалим отпадъците и изхвърлянето на храна, да се направи един затворен кръг, една затворена икономия, която да е удобна и печеливша за всички. Нашите производители да работят добре с близките до България пазари", изброява намеренията си и плановете си готвачът.

На въпрос как точно се е запалил по кулинарията, той ни отговоря така:

"Преди, като бях на 17 години сготвих едно ястие, първото ми гадже много го хареса и от тогава се започна". Споделя, че с най-голямо удоволствие готви риба и азиатска кухня. Най-много обича да готви калкан и риба тон.

16-годишен се изправя срещу полицай - тежки престъпления в "Мастър Шеф"

"В Мастър шеф всичко ми беше хубаво, мастър класовете са изключително интересни, прекрасно е и цялото преживяване зад кадър и всички ставаме едно голямо семейство и прекарваме над 10 часа в студиото всеки ден и сме толкова сплотени, готвенето всъщност остава на малко по-заден план, не мога да ви опиша цялата емоция, която изпитваме, когато сме заедно, не крие ентусиазма си Стефан Желязков. Той е категоричен, че бъдещето му е свързано с хранителната индустрия и с кулинарията./show.blitz.bg

Коментирай