Незрящият талант Богдана Петрова с първи албум

Незрящият талант Богдана Петрова с първи албум

Един от най-успешните ни млади таланти, печелили музикален формат – незрящото момиче, което разплака жури и публика с изпълненията си преди няколко години – Богдана Петрова, вече е готова с първия си самостоятелен албум. Талантливата пловдивчанка не се отказа нито за миг по пътя към сбъдването на тази мечта, въпреки безкрайните трудности и препятствия по пътя си.

Една от тези трудности е факта, че Боги, както я наричат приятелите й, многократно е била отхвърляна от конкурси – обяснява си го не толкова с липсата на певчески талант, колкото заради това, че е… незряща.

„Просто не им е трябвал такъв човек”, връща лентата назад Боги и добавя, че до някои състезания дори не е била и допускана, директно й заявявали, че не става за певица. Това се случва на миналите формати на „Мюзик Айдъл” и на „Пей с мен”.

„Не знам защо стана така – вдига рамене Боги. - Казаха ми, че съм некадърна, че нищо не става от мен и повече да не се появявам”.

След поредния отказ, и то от професионалисти, момичето обмисляло дали наистина да не престане да пее, но неин близък приятел я вдигнал духом – първо й прочел сериозно конско по телефона, а, когато и това не помогнало, пристигнал и й ударил два здрави шамара – най-истинския приятелски жест. Днес Богдана Петрова му е повече от благодарна за това!

През 2010-та тя се явява на кастинг за „България търси талант” и го печели безапелационно, ставайки негов първи победител. Мнозина помнят как тогава продуцентът Маги Халваджиян не се въздържа и скочи на сцената, за да я прегърне. В публиката тогава бе и премиерът Бойко Борисов, чийто очи също се насълзиха. 

Може би една малка част от огромното вълнение, което продължава да предизвиква Боги у хората и до днес, се дължи на тъжния факт, че тя никога не е виждала и вероятно няма да успее да види света около себе си. Но Бог и е дал толкова неизмерим талант, който със сигурност й разкрива чудни светове. За тях ще разберем от първия й албум!

„Мили приятели. Ето, че първия ми самостоятелен албум „Ето ме” е вече факт. В него съм включила както всичките ми досега издадени сингъла, така и много нови неиздадени песни. Албумът съчетава в себе си поп, dance, R&B, House... и още нещо”, написа с вълнение младото момиче в социалните мрежи, а датата на емоционалното събитие е 17 февруари!/show.blitz.bg

Коментирай

Fanny, MD

Fanny, MD 04.02.2019 17:08

Въпрос към Богдана Петрова: Мило момиче, бихте ли споделила каква е причината за изгубеното Ви зрение, генетична аномалия или бследствие на травма? В ерата на съвременните технологии съм убедена че е възможно да си възвънете зрението.! Благодаря