Ива Екимова се завръща като водеща

Ива Екимова се завръща като водеща

Топ-продуцентът Никола Тупарев е първият гост на подкаста, който именитата пр-ка стартира в рейтинговата медия HiNews.

Премиерният епизод от първи сезон на „Ултимативният подкаст” вече е онлайн. Идеята се ражда по време на изолацията наложена от пандемията COVID-19.

Водещата и създателите на медията решават, че в динамично развиващата се дигитална среда за публиката ще е интересно да влезе в кухнята на българския шоубизнес и съвсем естествено канят продуцента Никола Тупарев, които преди повече от 20 години създава първата външна продукция в БНТ – „Вкусно“, първото световно форматно шоу „Стани богат“ в NOVA TV и първия лицензиран реалити формат, създаван някога в телевизия в България – „Big Brother“.

В навечерието на втори сезон на „Игри на волята” пръв пред микрофона на Ива Екимова застава човекът, който рядко дава интервюта, своеобразният основател на фабрика за звезди, от която са излязли голям процент от популярните личности на България.


„Да описваш продуцента Никола Тупарев е невъзможно. В главата му работят няколко машини на високоскоростни обороти.” – пишат в анонса си създателите на революционния подкаст и допълват „Продуцентът Никола Тупарев – такъв, какъвто никога не сте го чували до сега в един 30 минутен отрязък без монтаж, в работното му ежедневие, споделя мислите си за телевизията, медиите, шоубизнеса, звездите и личния си живот – без предразсъдъци, ултимативно и без извинения – такъв, какъвто е самият той извън светлините на прожекторите.”


За първи път в България публична личност се впуска в приключението подкаст, а сред пр-колегията няма нито един представител на бранша, който да се възползвал от неограничените възможности, които този медиен формат предлага.


Терминът „podcasting“ се споменава за първи път през февруари 2004, в статията на Бен Хамърсли от британския всекидневник The Guardian. Комбинация е от думите „pod“ – от името на преносимия мултимедиен плейър iPod на Apple – и „broadcasting“ в превод „медийно разпространение“, „излъчване“.

 Снимка: Нова тв

Подкаст е асинхронно радиопредаване, излъчвано по Интернет. Подкастовете са аудио-файлове, достъпни за автоматично сваляне от Интернет. Потребителите имат избор да ги слушат на всяко смарт устройство. Това позволява подкастите да се слушат по всяко време. Удобството на този формат допринася за неговата все по-голяма популярност.


„Ултимативният подкаст” на HiNews с Ива Екимова може да слушате всяка седмица в soundcloud-профила на HiNews в сайта на медията, а скоро и във всички останали дигитални платформи за разпространение./show.blitz.bg

Коментирай

dОЙКА

dОЙКА 25.06.2020 23:43

ПАК ЛИ ЩЕ НИ СЕ НАТРАПВА ТАЗИ ?

Невъзпитан

Невъзпитан 26.06.2020 18:52

Ужас! Не смея вече и хладилника да отворя- или ще е тази весела вдовица,или щерка й...

Коко

Коко 28.06.2020 14:04

Този грозил да не е нает да плаши участниците?!