"Ергенът" Евгени призна за проблеми и паник атаки заради...

"Ергенът" Евгени призна за проблеми и паник атаки заради...

Доскорошният най-желан тв ерген Евгени Генчев уж изглеждаше спокоен и уравновесен по време на целия сезон, въпреки искрите, които често прехвърчаха около него от настойчивите дами, борещи се с всякакви средста за вниманието му.

Оказва се обаче, че пианистът със световна слава не винаги е бил толкова спокоен. Нещо повече - имал е проблеми, които са го довели до паник атаки, става ясно от негово скорошно признание в социалните мрежи. От психологическата клопка, в която бил изпаднал в този период, го извадили заниманията с йога.

Близки до "Ергенът" Евгени: Няма да ги бъде с Валерия, той вече...

"Откакто практикувам йога, се създаде много по-стабилна основа, която дава голям баланс", сподели Евгени в мрежата и призна, че е бил близо до паник атаки, от каквито напоследък масово се оплакват популярните хора, особено тези, които се занимават с изкуство. Музикантът не разкри конкретно на какво са се дължали проблемите му, но всички лекари обясняват, че те се появяват като следствие от прекомерен стрес, умствена и емоционална преумора.

За Евгени е известно, че още от малко дете е седял денонощно зад пианото, за да се учи и усъвършенства. Учил е и със стипендия в Кралската музикална академия в Лондон, но не е разполагал с никакви други средства, освен с базовите разходи, които му били отпуснати. Живеел в мизерна квартира и му се налагало да пътува с часове до академията. Затова си поставил за цел да стане много добър музикант, за да се спаси от бедността.

Хубавата Елена накара Евгени много да съжалява след "Ергенът" СНИМКИ

Случвало се да свири по 15-16 часа на ден. Спял много малко. Още в музикалното училище в Пловдив, което и завършил, посвещавал на пианото си между 6 и 8 часа всеки ден, а после репетициите станали още по-дълги. "В академията – от 8 часа нагоре, като съм стигал до 15-16 часа на ден. За някои неща няма кой да свърши работата вместо теб. Ти си този, който излиза на сцената, така че всичко зависи от това колко труд и време си вложил. Приемай пълна отговорност – това е нагласата", обяснява философията си Генчев.

Нагласите и амбициите му обаче, му докарали здравословни проблеми. С паник атаките музикантът признава, че се е преборил благодарение на йогата, но имал и оплаквания, свързани със стомаха и червата. Заради тях станал вегетарианец.

"Бях направил едно пречистване за 40 дена заради проблем с храносмилането и разни други неща. След това месото започна да ми идва в повече. Започнах едно по едно да ги махам от менюто и в рамките на 6 месеца спрях напълно месо и риба. Това беше преди 4 години”, разкрива още той. А към днешна дата поддържа здравето си с хранителен режим и редовни тренировки. Доскоро спортувал почти всеки ден – 5 или 6 пъти седмично. В момента обаче бил контузен и си почивал, докато се възстанови. 

След финала на "Ергенът" Евгени планира да направи три концерта в България – в Пловдив, Бургас и Варна, но е категоричен, че в плановете му не е включена София – поне засега, а защо е така, все още не става ясно./show.blitz.bg

 

Коментирай

Без име

Без име 04.06.2023 14:02

Здравей,може ли да попитам това пиано от картинката ,антика ли е?

Хаха

Хаха 04.06.2023 17:15

Ами то с тия "дами" дето трябваше да им търпи глупостите и капризите, не паник атаки, ами чудно как не е полудял даже...

Анонимен

Анонимен 04.06.2023 17:45

Нали всички билети за концерта в Пловдив бяха продадени, а защо имаше доста празни места?

Кифлата

Кифлата 05.06.2023 21:05

до горния коментар.... защото видяха че е путьо