logo

7 родни звезди от хитови риалити формати потънаха в забрава ВИДЕО

7 родни звезди от хитови риалити формати потънаха в забрава ВИДЕО

Телевизионните формати за таланти са популярни в световен мащаб, като само у нас през годините са се излъчвали няколко. На победителите се обещава голяма сума и гарантирана слава.

Дали защото сме в България, или защото предаванията имат за цел просто да забавляват аудиторията, но малък брой от „нашите таланти“ успява да се реализира и след победата. Нека да си припомним седем забравени таланти, които заслужават много по-голямо признание:

1. Славин Славчев, победител в третия сезон на X-Factor

Славин впечатлява не само журито на предаването, но и цяла България със силния си въздействащ глас. Талантливият певец залага предимно на рок парчетата и печели X-Factor именно с такова – изпълнява песента на Рейнбоу “Street of Dreams” в дует с легендарния Джо Лин Търнър. Според един от членовете на журито – певецът Заки – Славин има потенциала да възроди рок музиката в Европа.

След края на предаването Славин Славчев реализира два сингъла, а през 2017 г. сформира алтернативната рок банда „Смехът на Джулиан“, заедно с Милослав Петров, Тихомир Василев и Николай Николаев.

2. Християна Лоизу, победител в четвъртия сезон на X-Factor

Красивата певица е родена в Кипър на 19-ти януари 1990 г. През 2005 г. печели първата си награда в музикален конкурс, проведен във Велико Търново. Две години по-късно се мести в България, продължавайки обучението си по оперно пеене в Софийската музикална академия. Междувременно работи в Националната опера и балет на България.

През 2014 г., заедно с певицата Марияна Москофиан, участва в квалификациите за Евровизия 2015 г. като представител на Кипър. Двете така и не стигат до финал.

През 2016 г. Християна Лоизу печели българският X-Factor с изпълнението си на песента на Лили Иванова „Осъдени души“. След края на шоуто пуска само две песни – “Phoenix” през 2016 г. и „Едно в едно“ през 2017 г.

3. Богдана Петрова, победител в първия сезон на "България търси талант"

Родената в Пловдив Богдана Петрова става първият победител в предаването „България търси талант“. Тя свири на пиано от малка, учи класическо, а в последствие поп и джаз пеене. Още преди да стане всенародна фаворитка Богдана печели множество първи награди на конкурси в България и чужбина.

След победата в „България търси талант“ талантливата пловдивчанка завършва две висши музикални образования със специалности „Поп и джаз пеене изпълнителско изкуство“ и „Народно пеене изпълнителско изкуство“.

Създава YouTube канал през 2016 г. и качва модернизирани обработки върху едни от най-големите български и световни хитове. Година по-късно бива поканена да открие заседанието на ООН в Ню Йорк и се превръща първия изпълнител, излизал на сцената на ООН. През 2018 г. взима участие в първия албум на инструменталната група “GloBalkan”, а от същата година работи и в самостоятелно студио. Там сама създава всичките си аранжименти и обработки.

4. Кристина Арабаджиева, победител във втория сезон на "България търси талант"

Когато Кристина Арабаджиева печели „България търси талант“ с песента на Лили Иванова „Камино“, е само на 12 години. Коментарите на журито, съставено по това време от Любен Дилов-син, Хилда Казасян и Маги Халваджиян, са изключително силни още след първото изпълнение на Кристина.

Любен Дилов-син предвижда, че от малката красавица „ше стане голяма певица, със сигурност“. Хилда Казасян също е категорична: „Това си е материал за звезда, абсолютно!“.

Още след края на шоуто талантливата красавица обявява, че ще дари половината от спечелената сума на учителката си Росица Пейчева. Именно тя открива таланта на малката Кристина, а тогава има нужда от спешна операция. Останалата част от парите, споделя Кристина, иска да използва, за да продължи образованието си в музикално училище.

5. Томас Томов, победител в третия сезон на "България търси талант"

(Изпълнението на Томас започва на 07:30).

Томас Томов е от град Дупница и учи народно пеене. Изпълнява опера на първия си кастинг в „България търси талант“, с което печели както възхищението на журито (Любен Дилов-син, Есил Дюран, Ваня Цветкова и Асен Блатечки), така и прозвището „българският Павароти“.


За съжаление обаче, талантливото момче се разминава със славата и дори по-нататъшните му изпълнения в шоуто не могат да бъдат открити в музикалната платформа YouTube.

6. Андриян Асенов, победител в шестия сезон на "България търси талант"

Андриян Асенов печели последното издание на предаването „България търси талант“ с невероятните си имитаторски заложби. Въпреки че е незрящ, той безпроблемно се превъплъшава в известни и обичани български знаменитости – особено успешни са образите му като Тодор Колев и Бойко Борисов.

След спечелването на голямата награда от 50 000 лв. Андриян Асенов споделя, че ще я използва за закупуването на жилище в София, което е и негова голяма мечта.

7. Ния Петрова, победител в петия сезон на "Гласът на България"

Ния Петрова израства в артистично семейство – майка ѝ е моден дизайнер и художник, баща ѝ е автор на детски книги и песни и сценарист, чичо ѝ – текстописец. Едва в гимназията обаче Ния открива своя музикален талант. Там тя започва да се събира със свои талантливи съученици, за да свирят и пеят.

На 15-годишна възраст става доброволец в младежкия Червен кръст. Дългогодишната ѝ социална активност я вдъхновява да запише „Социални дейности“ в Софийския университет. По време на „Гласът на България“ Ния е в четвърти курс и ѝ предстои дипломиране.

Все млади, талантливи и обещаващи българи, които определено заслужават по-голямо признание от получената петминутна слава. Нека не забравяме творците на нашето време, нека ги насърчаваме и обичаме. В смутните времена, а и не само, изкуството ще спаси света!/show.blitz.bg

Коментирай