Рок гиганти атакуват НДК със зрелищен спектакъл! СНИМКИ

Рок гиганти атакуват НДК със зрелищен спектакъл! СНИМКИ

Ако помните времето, когато музиката в България се издаваше първо на плочи… Ако помните кога се родиха звездите в българския рок… Ако помните първите им концерти в една епоха, когато бунтът бе част от музиката, то Походът на българския рок е точно за вас!

На 27 септември "Сигнал", "Ахат" и Милена ще взривят Зала 1 на НДК, като се очаква концерта да събуди много спомени и неподправени емоции в публиката.

Мощна експлозия от хубава рок музика, брутална селекция от парчета за публиката, сценична колаборация между три легендарни имена, които активно пишат историята на българската сцена от смутни в исторически план времена, та чак до днес, събрали и запазили най-доброто от миналото, настоящето и разбира се, непреходното бъдеще.

Съставът, който ще покори голямата сцена, е специално подбран за ценителите на рока. Полускъпоценният камък "Ахат" сияе от 1986-та, когато се обединяват талантливите, дългокоси момчета от Музикалната академия и ХТИ.

От онези далечни времена, чак до днес, десетилетия по-късно, "Ахат" разтърсват сцената и покоряват сърца. Статутът на групата в рок средите се затвърдява и от факта, че пътят, изминат оттогава, ги довежда рамо до рамо с извънземни музиканти от калибъра на Black Sabbath, Uriah Heep, Iron Maiden, Whitesnake, Deep Purple.

Формулата за сценично многолетие на "Ахат" се крие в страшно доброто звучене на групата на живо, дълбочината на музиката им, изключителният професионализъм и поведение на музикантите.

Следващата банда започва дейността си през 1978-ма. Днес "Сигнал" са най-старата активна група в България. Проблемите в онези смутни времена с властта и забраната да бъдат пускани в ефир, само генерират по-мощна рок тежест в групата.

18 албума, 6 000 концерта и половин милион продадени плочи по-късно, "Сигнал" са готови повече от всякога да разтърсят рок душите.

Примата на българския рок, иконичната Милена Славова пък, ще бъде цветето на предстоящия зрелищен концерт. Тя започва своята кариера по 80-арски и типично за времето си.

От Рок трио МИЛЕНА, през РЕВЮ, ОРИОН, ЕРА. Класирана за "Най-добра рок-певица" и во веки символ на женското присъствие в бг рока.

Рок тигрицата Милена разтърси с емоционален апел ВИДЕО

Милена има забележително участие в поредица култови фестивали и умопомрачителна соло кариера на двуезичен музикант: от тв водеща, модел, рок кралица, поданик на Англия до творец – искрен и неподправен, просто изпълнител с мисия.

С изключителната си харизма на сцената Милена със сигурност е гаранция, че с всяко стъпване на сцената тя ще носи забавление от най-високо измерение./show.blitz.bg

Коментирай