Петя Буюклиева и Доно Цветков изпълниха с детска магия НДК СНИМКИ

Петя Буюклиева и Доно Цветков изпълниха с детска магия НДК СНИМКИ

Зала 11 се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на първия по рода си висококачествен концерт-спектакъл "Слънчеви песнички"

Вчерашният 19-ти май поднесе огромна изненада за децата и за техните родители! Зала 11 на НДК се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на първия по рода си висококачествен концерт-спектакъл "Слънчеви песнички", създаден по музика на обичания детски композитор Доно Цветков и невероятните изпълнения на една от най-ярките певици на България - Петя Буюклиева.

Близо час и половина стотици желаещи да станат част от блестящата премиера на музикалния проект, посветен на хубавата детска българска песен, не спираха да аплодират, да пеят и да се забавляват заедно със звездите от сцената. 

"Това беше един магически момент от времето! Сякаш не аз бях вълшебницата на слънчевите песнички, а някоя от магьосниците ме беше докоснала с вълшебната си пръчица и ми даде сили да дам този блясък, и цялата си любов на детската аудитория. А и не само на нея – и на всички, които бяха на този концерт", споделя с вълнение пред БЛИЦ Петя Буюклиева. И добавя още:

"Вълнението ми е огромно! Публиката спонтанно реагираше, изправяше се на крака, пееше песните на Доно Цветков, участваше активно в спектакъла, което ни изненада безкрайно. Чувствах се така, сякаш аз бях докосната от вълшебната пръчица на Феята, а всъщност аз самата бях Феята на Слънчевите песнички. Не знам как ще прозвучи, но сякаш слънцето изгря в залата на този концерт, емоцията преливаше от това, че сме заедно. А след финала на концерта почти всички останаха, за да се снимаме, а цветята валяха като летен дъжд на сцената.

Благодаря на всички хора, на всички деца! Благодаря и на Йорданка Фандъкова за прекрасната кошница с цветя, която изпрати. Сърцето ми се стопли! Такова вълнение не съм изпитвала досега, защото това е първият подобен спектакъл, който създадох по мой сценарий и благодаря на Доно Цветков, че съединихме пъзела – неговите песни и моята фантазия. Благодаря на чудесната игра на Боян Стоянов, както и на всички, които участваха в този спектакъл – детско шлагерно студио ДА и балетите Веда VJ Джуниър, Dance Academy и Ultra Angels.

Всички дадоха от себе си максимума. Искам да благодаря на тези малки звезди, които се раздадоха. Звездите от сцената се сляха с публиката. Получи се нещо неповторимо, една магия!"

Концерт-спектакълът "Слънчеви песнички" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г./show.blitz.bg

 

Коментирай