Нина Николина накара Владо Пенев да настръхне

Нина Николина накара Владо Пенев да настръхне

Преди няколко дни Нина Николина изнесе концерт в хитов столичен клуб, който едва побра многобройните й фенове.На челни позиции в публиката бил и актьорът Владо Пенев, който буквално настръхнал от изпълненията на талантливата брюнетка.

Заради големия интерес към него обаче, певицата насрочи и втора дата с новия си проект „Нина Николина Live” – на 29 март, на който, както разбрахме от сигурни източници – Владо Пенев отново ще присъства.

„Беше като омагьосан, толкова се захласна по пеенето на Нина”, коментирали присъстващи на първия концерт на певицата. Сред гостите бяха още Захари и Явор Бахаров, доайенът на българската хореография Иван Тодоров, Вики Терзийска, Свилен Ноев и още много популярни хора от различни сфери.

Новият й проект на Нина Николина е инспириран изцяло от Златните хитове на българския песен фолклор.

„Избрахме 10 от златните хитове на българския песенен фолклор. Това беше труден избор. Прослушала съм над 200 песни и избрах 10 емблематични от различни фолклорни области и разбира се “Излел е Дельо хайдутин”, на която винаги съм се възхищавала. Учила съм се от „космическата” Валя Балканска”, споделя Нина.

И добавя:

„Искахме на тази красива песен да придадем ново звучене, изслушвах внимателно и вниквах в текста, в орнаментиката и спецификата на родопската песен. С музикантите работихме много и искахме да придадем една нова картина, отдавайки почит на автентичното звучене на българския фолклор ,но и да го развием в нова посока”.

Компания на сцената на Нина Николина правят виртуозните музиканти Калин Вельов, барабани и перкусии; Мартин Ташев, тромпет и вокал; Ясен Велчев, клавишни; Таня Първанова, вокал./show.blitz.bg

Коментирай