Народната прима Росица Пейчева се прежали! Пя и на... (СНИМКИ)

Народната прима Росица Пейчева се прежали! Пя и на... (СНИМКИ)

Любимата на хиляди българи народна певица Росица Пейчева е неуморна. Ангела на Родопите, както я наричат почитателите й, се прежали и пя навръх именния си ден - Цветница, а пеенето ще продължи и до Великден.

Пейчева изнесе импровизиран концерт, като пя на католическия Великден в хисарския квартал Миромир. Народната прима изпълни някои от хитовите си песни под аплодисментите на празнуващите.

Танцьорите от местното читалище "Искра", чиято стара приятелка е Росица Пейчева, играха кръшни хора, на които се хванаха почти всички от публиката.

"Изключително съм щастлива на моя и на вашия празник да сме заедно", каза на няколко пъти Пейчева и поздрави католиците с най-големия им празник.

Добре известно е, че в квартал Миромир изпълнителката е на голяма почит. Преди няколко години тя, сестри Диневи и Здравко Мандаджиев пяха благотворително, за да се съберат пари за закупуване на носии на самодейците от местното читалище. Именно с тях съставите на "Искра" се показаха и на католическия Великден.

Преди да си тръгне, Роси Пейчева бе почерпена, както повелява традицията, с боядисани яйца, курабии и козунаци. Обеща на хората, че скоро пак ще пее за тях и ще им гостува и отиде да празнува Цветница със семейството си и с приятели./show.blitz.bg

Коментирай