Лили Иванова изненада голяма звезда на Музикалния театър СНИМКА

Лили Иванова изненада голяма звезда на Музикалния театър СНИМКА

Александър Мутафчийски чества 50-годишен юбилей и 25 години на сцената с "Цигулар на покрива"

Лили Иванова разчувства безкрайно звездата на Музикалния театър Александър Мутафчийски, който на вчерашния 4-ти декември отбеляза своя 50-годишен юбилей и 25 години творческа дейност с постановката "Цигулар на покрива" на сцената на Музикалния театър.

Освен в ролята на млекаря Тевие, в постановката Мутафчийски е асистент-режисьор на популярния театрален режисьор Небойша Брадич. "Аз имам себе си за голям късметлия.

За тези 25 години, когато започнах работа в Музикалния театър, много бързо навлязох в текущия репертоар. Повече от 100 години в България има професионална оперета. Музикалният театър е носител и продължител на тези традиции. Нашата мисия е те да продължат и оперета да има и след нас", споделя пред БНР Александър Мутафчийски, който е определян за едно от големите имена в съвременното българско оперетно изкуство.

Примата на родната популярна музика, от която именно актьорът и режисьор се вдъхновява преди години, за да поеме по пътя на оперното изкуство, го изненада с красив букет от бели рози, който му връчиха след финалните аплодисменти на зрителите.

Освен водещ солист, Александър Мутафчийски е сценарист и режисьор на концерт-спектакли, сред които "Една вечер с хитовете на Бродуей", "Зимна приказка", "Оперетно вариете – Подари мечта!", "Grand Cancan – великата оперета", "Българи от старо време", както и на мюзикъла за деца "Зайченцето бяло".

Александър Мутафчийски е роден във Варна. Завършва Държавната музикална академия "Панчо Владигеров" – София през 1999 година, специалност оперно пеене като студент на проф. Лили Стефанова и проф. Павел Герджиков.

Още като студент в първи курс на Академията през 1996 година дебютира на сцената на Варненска опера в оперите "Така правят всички" от Моцарт и "Любовен еликсир" от Доницети, където изпълнява баритоновите партии.

От 1997 година Александър Мутафчийски е солист в трупата на Националния музикален театър "Стефан Македонски"./show.blitz.bg

 

Коментирай

Alex

Alex 05.12.2022 22:08

Абе,за едно изречение,че Лилето му подарила белирзи,изписахте две страници.Ако беше само за човека-музикант,разбираемо е,а то...

Alex

Alex 05.12.2022 22:10

Абе,за едно изречение,че Лилето му подарила бели рози,изписахте две страници.Ако беше само за човека-музикант,разбираемо е,а то...