Краси Аврамов с мега спектакъл през септември в Античния театър ВИДЕО

Краси Аврамов с мега спектакъл през септември в Античния театър ВИДЕО

Човека глас разказва в ноти "Български свят" в най-мащабния си проект досега, заедно с още 120 артисти

Необятното пътешествие на духа, което Античния театър в Пловдив сам по себе си предлага, ще придобие още по-вълнуващо звучене, благодарение на всепризнатия талант на Красимир Аврамов, който на 13 септември тази година ще постави в пределите на едно от най-емблематичните места у нас своя концерт-спектакъл "Български свят".

Заедно с Човека глас, който има световна музикална кариера, на сцената ще излязат още 120 артисти, за да изпълнят в различен прочит неговите песни, както и най-новите му парчета – общо 18 композиции.

Ще участват Пловдивска Филхармония с диригент Димитър Косев, балета на Държавен Музикален театър, Хорът на Пловдивските момчета, изпълнители от „Филип Кутев“, гости от Япония - тайко барабанисти Такуя и световната цигуларка Керън Бригс, позната от концертите на Яни в Акропола.

Новината за събитието бързо се разнесе сред меломаните, които бързо разграбиха голяма част от билетите.

"Освен, че сама по себе си "Български свят" е една изключително скъпа продукция, съвместно с една от най-големите компании за пироефекти в бранша, в част от песните се подготвя и специална хореография с огньове, заря и лазери по ноти", споделя пред БЛИЦ певецът. И добавя: 

"Стотици метри плат се използват за създаването на костюми за балета от Държавния Музикален Театър, както и за самия мен - от дизайнерите Емил Христов от Варна и Елизабет Майкълс от Лос Анджелис. Елизабет създаде всички костюми в спектакъла ми в залата на Оскарите "Dolby Theater".

"Помня твоето велико изпълнение, с което надпяваше гърма на картечници. В бял костюм, на фона на римските колони, опасали сцената – под нощното небе над Античния театър. Пожелавам успехът да се повтори!", пък пише почитателка на Аврамов във фейсбук страницата му.

"Знам, че още говорят за концерта ми "Мълчаливи гласове", който беше заснет и излъчен по БНТ през 1998 година, затова вярвам, че 25 години по-късно хората от публиката ще дойдат някои с децата си, други - с внуците. С този концерт, който ще бъде нещо нечувано и невиждано, искам да надградя себе си. Вълнувам се – това ще бъде сбъдната мечта", добавя още певецът, който е и режисьор, и продуцент на спектакъла.

Водещ на спектакъла ще бъде актьорът Ники Сотиров, а аранжиментите на песните са дело на Румен Бояджиев-младши и Добромир Кисьов. Бандата, която ще свири през специалната вечер, обещаваща да се превърне в едно наистина незабравимо преживяване, ще бъде съставена от най-добрите музиканти в страната, събрани и ръководени от пианиста Калин Жечев.

"България е един цял свят, който може да предложи много на остатъка от планетата. Едно от най-големите му богатства е музиката, съхранила нашата култура и дух през вековете. В проекта се включват редица международни музиканти, които се обединяват в изкуство, противопоставящо се на обезпокоителния образ, придобит от човечеството през последните години, заставайки срещу агресията, алчността и жестокостта", казва още Краси Аврамов.

В концерта, зад който застават "Майлс Продакшън" и Фондация "Продължи доброто", почти сигурно ще вземе участие и чуждестранна музикална звезда, чийто хит през изминалата година накара всички хора на планетата да запеят. Името все още се пази в тайна, но изненадата обещава да е голяма!/show.blitz.bg

Коментирай

Л.ИВАНОВА

Л.ИВАНОВА 12.05.2023 9:31

Тоя бездарен червей, пак изпълзя от джендърската дупка.

Ст. Мутафова

Ст. Мутафова 15.05.2023 6:07

Едно време какви артисти имаше - Парцалев, Ем. Димитров...