Концерт с кауза "Прекрасна вечер" и дебют на Галя Георгиев и Наско Лазаров

Концерт с кауза "Прекрасна вечер" и дебют на Галя Георгиев и Наско Лазаров

На 13 декември в емблемачното кино "Люмиер" в столицата Наско Лазаров и Галя Георгиева направиха своеобразен дебют като дует с бляскав концерт-спектакъл, озаглавен "Прекрасна вечер". Събитието бе посветено на обществено-важна кауза. 

В навечерието на коледните празници двамата пожелаха многократно прекрасна вечер, като се казва и тяхната първа дуетна песен, толкова много, че да имат всички в изобилие през цялата година. С фина усмивка и много колорит Галя и Наско представиха и песни от новия си албум, които са по музика на Асен Драгнев и Пейо Пеев, и текстове на Иван Тенев, Добромир Банев, Калоян Христов.

Галя Георгиева и Наско Лазаров са членове на Сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти" и като такива бяха подкрепени от свои обичани колеги – звездните изпълнители Петя Буюклиева, дует "Шик", рок групите "Спринт" и "Хоризонт", Георги Низамов, Коцето Калки и Мартина Табакова, Искрен Пецов, WEIL, Йоанна Драгнева, победителката на "Звездите в нас" Антония Маркова и приятелите, с които работят от години - група "Жестим" и театър "Мим-Арт" с ръководител Мария Атанасова. 

Концертът завърши много емоционално за всички, тъй като на финала излязоха талантливите малки певци от вокална група "Палави ноти", които създадоха вълшебното коледно настроение.

Водещ на събитието беше гласът на БГ Радио - Атанас Стоянов.  

На сцената бяха и обичаните музиканти София Бенд – Толя Георгиев, Ивайло Терзиев, Ники Томов и Асен Драгнев, също членове на Сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти". 

Галя Георгиева работи в социалната сфера. Организатор е на редица благотворителни събития и кампании в подкрепа на хора в неравностойно положение, в които участва и самата тя. Тя е член и на Клуб на пеещи дипломати & Ко, създаден от руския музикант и композитор Владимир Славин и оперната певица – Вера Розова. Представя България в Клуба в благотворителните концерти и събития, в които през годините участват и редица представители на дипломатичните мисии у нас.

Свързваме я и с много с каузи, някои от които: "Да събудим хората в "будна кома", "Нека станем по-добри" за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти. Галя Георгиена изпълнява и едноименната песен "Нека станем по-добри", както и химна на Асоциацията на родители на деца с епилепсия - "Чудеса". Една кауза обаче, остава в сърцето й - и неслучайно - животът и поднася препятствие, тя се сблъсква с проблема и трудностите на много жени по пътя да станат майки, и това се превръща в нейна мисия. 

Това е и каузата на концерта с кауза "Прекрасна вечер" – подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. 

Галя Георгиева има издадени 3 авторски албума, обединени под името "Заклинание в четири сезона", продуцент на които е Sprint Production. Албумът също е посветен на обществено-значимата кауза в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми – Каузата, която прегръщат и всички изпълнители, участвали в концерта.

Под мотото "Да сверим биологичния си часовник навреме" и Националната кампанията на Фондация "Мечта за дете" – "РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ", Галя Георгиева, Наско Лазаров, група "Спринт" и още български изпълнители, популяризират инициативата в различни градове на страната.

Самата Галя е горда майка на две деца - Георги и Маргарита, които са на 4 годинки. Те изцяло променят живота й и й служат като пример за това, че каузата има смисъл.

Атанас Лазаров е обявен през 2020-та година за PR на годината, а клиентите му го виждат винаги усмихнат и в добро настроение. Позитивизмът се оказва печелившата формула и при работата му, а каузата, с която най-много се гордее, е "Да подарим усмивки на децата на Занзибар".

Заедно с д-р Венета Павлова и тв водещата Мария Силвестър два месеца събираха подаръци за децата от тази бедна африканска държава и ги подаряваха на сиропиталището "Бу-бу-бу", където живеят над 350 деца. Именно там Наско, който наскоро отпразнува своите 2 X 25 години - 50 нюанса живот, както ги нарича, чува, че животът е един и същ, но е важно с какви очи ще го погледнеш.

Идеята за дуета с Галя е на Наско Лазаров, който споделя, че всичко е станало на шега и засега двамата нямат амбиции да покоряват музикалните сцени. Каузата, заради която го правят обаче, определено си заслужава старанието. 

Любопитна подробност е, че този месец дуетът получи наградата "Дует на България" с кауза на Националните награди за мода, шоу, бизнес, които се проведоха в  Пловдив и се организират от дизайнера Красимир Недялков. 

Със средствата от концерта Галя и Наско ще помогнат за инвитро процедурата на една двойка, която отдавна чакат момента да станат родители, на една жена на име Силвия, която мечтае да стане майка. 

На финала на концерта с кауза прозвуча и емблематичната песен "Мечта за дете" по музика на Пейо Пеев и текст на Ивелина Рускова. 

Специални гости на събитието бяха двама души, посветени на каузата София и подкрепящи българската музика – заместник кмета на Столична община – Албена Атанасова изаместник кметът на Столична община Дончо Барбалов. 

Д-р Венета Павлова, Христо и Мария Байкови, дизайнерът Краси Недялков, Цвети Разложка, модният диктатор Алекс Кашкина, Пепи Томова, Николай Петров, Петя Велкова и Мария Атанасова също уважиха спектакъла, организиран с подкрепата на Министерство на културата./show.blitz.bg

Коментирай