Готвят небивала изненада на Хисарския поп

Готвят небивала изненада на Хисарския поп

Димитър Андонов, известен в цяла България като Хисарския поп, ще получи невиждана позакъсняла изненада за вече отминалия си рожден ден. Тя е от негови приятели, които живеят в чужбина от години, но сега си пристигат в България и са решили да направят нещо невиждано за него, разбра „ШОУ".

Обичаният от всички Андонов и до днес събира фенове и многобройно аплодисменти с изпълненията си в местен ресторант в Хисар. Андонов е неуморен, не спира да пътува по концерти, сватби, надпявания и дейно да взима участие в тях. Негови приятели са решили да го изненадат с невероятен подарък, който засега пазят стриктно в тайна, но разбрахме, че подаръкът е мащабен и много скъп.

Димитър Андонов е роден на 12 ноември 1941 г. в Брестник. Началото на своята музикална кариера поставя с кражба на пари от родителите си, с които си купува акордеон. Сам се учи да свири на него – слуша изпълненията по радиото и ги повтаря. Прави записите си сам, с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава аудио касети с изпълненията си. През 1983 г. нелегално издава първата си аудио касета, разпространявана от ръка на ръка. Хитове от нея са песните „Елена, Елена“, „Една цигара“, „Дай си сърцето“, „Обичам те“, „Звезди ли искаш да ти свалям“ и „Аз от тебе спомен нямам“.

По времето на социализма обаче песните и славата на народен любимец му носят само проблеми – забраняват му да пее, гонят го от работа, спират участията му в телевизионни предавания. Въпреки това той е привърженик на Тодор Живков и пише песен за него, която преди време представя в предаването „Карбовски Директно”

Хисарският поп се счита за основател на попфолка у нас. Обикновено на своите празници Андонов празнува със семейството си. Но едва ли предполага какъв купон ще му спретнат много скоро неговите приятели. „ШОУ" му пожелава здраве, нестихващ ентусиазъм и много нови песни, да е все така обичан и аплодиран от феновете си./show.blitz.bg

Коментирай