Гери-Никол изчезна безследно в „Нощта на звездите

Гери-Никол изчезна безследно в „Нощта на звездите

Математик, лекоатлетка и виртоузен тромпетист са новите носители на наградите на фондация „Енчо Керязов“

Чаровната Гери Никол изчезна за миг в „Нощта на звездите“, организирана от фондация Енчо Керязов в чест на младите български таланти. В началото тя се появи и това всички го видяха, в компанията на мага Дани. После влезе в някакъв дървен сандък. Гигантската кутия, бе вдигната на десетина метра над земята, но изведнъж, за ужас на 12-те хиляди души в залата, се взриви и разпадна. От красавицата нямаше и следа. Истинска радост настъпи, когато чаровната дама се появи от най-отдалечения край на „Арена Армеец“ и с кеф подкара едно от парчетата си.

За осма поредна година „Фондация „Енчо Керязов“ раздаде наградите си за млади български таланти. В областта на образованието комисията отреди приза на Борис Антов от София, сред спортистите бе предпочетена младата скачачка на троен скок Александра Начена, и в сферата на изкуството, безапелационен победител бе тромпетиста Георги Грозев от Пловдив. Младият виртуоз за втори път грабва отличието, а за таланта му говори и фактът че награда е печелил и в родината на джаза САЩ.

Липсата на клоун, изчезнал в последния момент, сериозно притесни организаторите на грандиозния спектакъл. И тъй като, в едно такова представление именно смешникът е най-важната фигура, наложи се да търсят някой от публиката. Късмет, че там „случайно“ се оказа Дейвид Ларибле. Клоунът на клоуните, както наричат италианеца, направо подлуди зрителите със смешните си репризите. Не напразно те са му донесли злато и сребро не от къде да е, а от цирковия фестивал в Монте Карло.

Графа, Любо Киров и Орлин Павлов откриха с песента си „Приятели завинаги“. Веднага след тях една странна акробатична двойка Адам от САЩ и Антон- Русия, дадоха пример какво трябва да правят политиците и великите сили, за да им се радват и ги обичат хората.

И докато Стефан Вълдобрев припяваше „По-полека“ на сцената се появи човекът- балон Виктор Манасиев. В чешкото акробатично дуо „Щълберти“ пък се оказа, че силната половина е българин- Димитър. Баща му и от Карнобат, но синът сега за първи път идва в България. И отново Ларибле. Ако хората, които е накарал да се разсмеят, се хванат за ръце, ще обиколят три пъти екватора. След него колелото на смъртта и братя Ковачеви.

Руснакът Александър Патушев пък доказа на практика, че човешкото тяло може всичко. Най-пластичният човек в света така огъва ръце, крака, торс, че зрителите основателно останаха с впечатлението, че Господ го е създал без кости. Накрая той се намести в една миниатюрна, кутия, с което искаше да покаже, че на щастливия човек, не му трябват големи апартаменти.

Манасиев вторият път излезе със съпругата си. Никак не му е лесно на този човек. Та тази жена извади поне петдесет тоалета. И държеше да ги покаже всичките, като ги сменяше за миг. Това се казва „Трансформация“. Кристина Димитрова и Орлин Горанов с вечния си хит „Детски спомен“ разпяха публиката, а един чаровен малчуган летеше из залата носен от пет огромни балона и весело махаше с ръка.

Дойде ред да запеят Георги Пеев и победителят в Х фактор Славин Славчев, а своите невероятни скокове да демонстрират лудите „Въздушни бойци“ с мощните си мотори и майсторите на BMX велосипедите. И изведнъж чудо. Въпреки ясното време, в „Арена Армеец“ заваля дъжд. Тече като из ведро и завихря , някои извадиха чадъри, а малките гимнастици от спортен клуб „Стефан Данчев „ в Сливен започнаха да се гмуркат в локвите, като жабчета в една красива продукция. Отново вода, но този път в огромна стъклена вана и в нея плуват акробатите от дуо „Естрийм“. Изведнаж закачени на колани те се издигат нагоре. Въздушният им номер е изящен, чувствен и опасен. Отново са във водата, която изведнъж пламва. Огън, въздух и вода. И това е краят на поредната Енчова луда вечер. В нея участваха 150 артисти, дошли от 30 страни и бе докаран 50 тона реквизит. В зала „Арена Армеец“ нямаше нито една празно място. Оркестърът с диригент Левон Манукян свири туш, а Керязов вече покани всички на деветата нощ в чест на българските таланти. Догодина по същото време./show.blitz.bg 

Подготви: Исак ГОЗЕС 

Коментирай