Зуека натрупа пачки за кратко време от този страничен бизнес

Зуека натрупа пачки за кратко време от този страничен бизнес

Васил Василев-Зуека отиде в Испания и започна да продава картини – по една на ден по официалната статистика от неговия сайт, пише „Телеграф“.

Всъщност, ако трябва да сме по-точни – почти по една картина - получената цифра е 0,9259259259259259. Както сам пише, над 250 продадени картини за 9 месеца. А както знаем, актьорът в момента освен че е най-продаваният като количество на произведенията БГ художник, е и от най-скъпите.

Във времена, когато утвърдени имена с трудности успяват да продават над 1000 лв. за платно, Зуека без проблем продава картини между 850 и 1500 лв., а някой път цената е и повече от двойна на последната цифра.

Любов

И точно като художник Зуека сякаш разбра колко много хората го обичат. Но трябваше да отиде за това в Испания и да каже, че засега не смята да се връща активно към актьорското майсторство.

Картините му са в по-наивистичен стил, който много допада не само на колекционерите, но най-вече на т.нар. народ. Хора, които никога не са купували картина през живота си, решиха, че някои от творбите на Зуека ще стоят прекрасно в хола им.

И картините наистина се разпродават като топъл хляб, защото определено човек може да си ги сложи в хола и те няма да го стряскат, когато мине всеки път покрай тях. За това помага и продажбата онлайн.

Нашенци в чужбина изключително много търсят нарисуваните произведения на Васил Василев. В момента той определено е любимият художник на българина, за когото се оказва доста по-лесно да разбира нарисуваното от актьора, отколкото творбите на някой друг. А Зуека всеки ден е в ателието си и рисува ли рисува.

При откриването на една от изложбите си в Испания той заяви: „Имаше много малко българи и повече чужденци. Всички бяха много благоразположени. Запознах се с много хора, така че много съм доволен“.

За творческите си търсения и рисуването отбелязва: „Опитвам се все по-надълбоко да навлизам. Сам се уча на принципа на грешки и проби“.

Носталгия

Преди време Зуека сподели, че напоследък много се е затъжил за българското сирене. В Испания имало няколко магазина, които доставят стоки от България, предимно хранителни продукти, но сиренето у нас много поскъпнало и станало нерентабилно вече да го внасят на Иберийския полуостров. „Има магазини, които зареждат български стоки и те спряха да зареждат сирене, защото в България е станало над 16 лева и е скъпо. По-големият проблем според мен е омразата.

Това ни е основният проблем, може би сме такива, може би са ни направили такива. Иска ми се да вярвам, че е второто, но като гледам нашата история, не съм много оптимист. Ние винаги сме били такива - малко завистливи, а иначе толкова слънчеви и талантливи. Това е абсурд и парадокс в характера на българина. Той е в двете крайности. Как е възможно да влагаш толкова енергия в лоши неща, вместо да градиш и да опитваш да бъдеш добър?!, задава въпроси без отговор.

Наследство

Дъщерята на Зуека – Девина, също рисува и в момента смята това за свое хоби. Тя е режисьор по образование, но се снима и пред камера. Васил Василев обаче смята, че щерка му рисува далеч по-добре от него. Продала е картина в Италия, като е открила купувача онлайн. Той не е българин. Девина обаче засега набляга на режисурата. Завършила е в Лондон и смята да тръгне по този път, но определено склонността към четката се предава и по бащина линия.

Майката на Девина е актрисата и преподавател Нина Димитрова. Колаборацията между Нина и Зуека се смята за най-успешния творчески тандем в родния театър, като двамата определено са знаменити с „Шинел“ на Гогол.

Постановката е уникална и техният театър „Кредо“ дори бе отличен, покрай всички други международни и родни награди, и с едни стъпки на славата, забити по стената на „Театър 199“ на столичната улица „Раковски“.

Що се отнася до тандеми, Зуека всъщност има още два много успешни. В родната телевизия легендарно е сътрудничеството му с Димитър Рачков. Съчетанието между двамата е просто гениално и няма друга подобна двойка на екрана в последните десетилетия. Зуека има и много успешно сътрудничество с Малин Кръстев.

От Нина Димитрова Васил Василев има дъщеря, но не се е женил за нея. Затова пък има други два брака. Първият му е с журналистката и негова състудентка Румяна Узунова. А вторият е настоящият с Ани Вичева, вече с фамилията Василева.

Двамата подписаха през 2017 г. А през 2021 г. отидоха в Испания.

„Много сме щастливи тук. Харесва ни, че е спокойно и че хората са открити и усмихнати“, заявява Василев. И признава, че смята да стои там, защото синът му учи в Испания. С малкия Стефан и жена си Ани живеят в Алтея.

„Сложно е да изградиш новия си живот, да градиш дома си и да мислиш за завръщане. Тук ни държи и детето, защото той учи в Испания, а в крайна сметка той е главният“, казва кратко и ясно Зуека. Иначе картините си показва в галерия в Аликанте. Преди време ги занесе и в Америка.

Трагедия

В началото на април Васил Василев се завърна заради трагедия. Майка му издъхна и той трябваше да я погребе.

Роден е на 30 април 1965 г. в Сливен. Завършва тогава ВИТИЗ, а сега НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1992 г., специалността му е куклено майсторство. Участва в студентското предаване „Ку-ку“, където той е с куклата на кукуто. Участва после и в „Каналето“.

Но истинската слава го спохожда с „Господари на ефира“, а по-късно и с „Като две капки вода" и „Маскираният певец“ по NOVA. Звезда е и в комедийния сериал „Полицаите от края на града“. Има зад гърба си огромно количество филми.

Носител е на приза „Икар“ за театрално актьорско майсторство и за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света.

Нападнаха го фалшификатори

Както повечето БГ знаменитости напоследък, така и Зуека не успя да се опази от фалшификатори, които имитират профилите му в социалните мрежи.

Появи се него фалшив профил с името на Васил Василев-Зуека в Instagram, който изпраща съобщения до фенове и приятели на актьора. Ментето е пълно със снимки на картините на Зуека, очевидно откраднати от реалния му профил. За измамния профил алармира самият творец в официалния си и единствен профил.

„Това е фалшив. Много прилича на моя, но не съм аз. А този човек има наглостта да изпраща лични съобщения от мое име!“, пише Зуека, който в Инстаграм е zouek_art. Справка на „Телеграф“ показа, че нелегитимният профил е със същия никнейм, но накрая има още една долна черта.

Под публикацията на актьора заваляха коментари на фенове, че са получили съобщения от ментето, след което, разбира се, са го докладвали. Както е направил и самият Васил. „И аз получих съобщение от фалшив профил.

Дори не ползва главни букви и препинателни знаци“, пише потребител на име stoianova764, а Зуека отговаря: „Видях... Изпратиха ми снимка с неговото съобщение“. Васил Василев алармира и че измамниците изискват лични данни от потребителите вероятно с цел измама и ги предупреждава да не ги предоставят с лека ръка.

Коментирай

DAAA

DAAA 01.05.2023 11:06

Талантът си е талант,дарба.

Бахти

Бахти 01.05.2023 11:59

противното животно!

Алекс

Алекс 01.05.2023 17:00

Бахти,ти си животно,при това и завистливо! Зуека се е доказал и всички го знаят,а кой си ти? Плъх скрит,който клевети. Повечето в тези коментари са злобни комплексари… Хора,изпълнете се с любов и добро!!!!

Бай Ху

Бай Ху 01.05.2023 17:20

Тоа суека е едно редко миризливо л@йно, за кое ич ме не бОли кора.

Бай Ху

Бай Ху 01.05.2023 17:21

А па за тия, къде му се превъзнасят па още по-ич ме не бОли.

емигрант

емигрант 02.05.2023 2:00

прав е Зуека, че ганьовците за завистливи лайнари! то си личи и от повечето коментари! аре духайте го, панелни лузъри!

Тоя простак

Тоя простак 02.05.2023 5:18

за нищо не става! И картините са му за простаци! Некадърник!

Клюн

Клюн 03.05.2023 6:22

Show, Малко пишете за Суека....интересува ме, как сере, как пикае, ебали ли са го досега отзад и общо хиляди неща...все пак, той е един от гениалните българи, които прокараха чалгата в България.