Влади Въргала си написа мемоарите на сцената

Влади Въргала си написа мемоарите на сцената

Откритата сцена на театър „Сълза и смях” се оказа тясна за приятелите и добрите познати на Влади Въргала, който на 6 февруари близо два часа се люлееха от вълнения на авторския му спектакъл. В него актьорът и режисьор описва детайлно живота си, вдъхновен от 50-годишния си юбилей.

На практика Въргала написа мемоарите си директно на сцената, описвайки не само целия си досегашен живот, но и най-интимни кътчета от душата си.

„50 години в малко повече от час. Срещата с публиката е като любовта, непредвидима – може да те изпълни с толкова емоция, че да се раздадеш допълнително, но може и лекичко да те заболи. Когато говори за собствения си живот, човек иска да разкаже всичко. През ръцете ми минаха над 6000 снимки”, споделя Влади. И добавя:

„Това беше странен момент, в който извадих трите куфара със снимки. Когато започнах да ги разглеждам, от всяка една снимка изплува сцена, сюжет. В повечето имаше много смях, в много от тях - тъга, а някои от тях ме накараха да съжалявам”.

Въргала не е по големите изводи, защото обикновено пътеката, която чертае до тях, вече е съставена от по-малки и все ориентирани в живия живот.

„Истината е, че със своята комедийност можеш да стигнеш в много по-големи дълбочини на живота, на сериозното, на философията, на изводите за живота... И ... няма смисъл от големите изводи. Изводите, правилата са много простички”, споделя още Въргала, който анонсира спектакъла си по много интересен начин преди премиерата му:

„Тази пиеса е такава каквато ще я видиш. С нищо не мога да изненадам зрителя, но мога да го развеселя. Ако искаш да смееш, да се хилиш или да се кикотиш - заповядай! Без никакви претенции ще ти разкажа мой реални случки, които за нормалния човек са нереални. Ще ти припомня образи които са те забавлявали в твойто детство или младост. И ако след спектакъла си тръгнеш по-угрижен от колкото си бил, разрешавам ти да дойдеш пак...”, така Въргала анонсира моноспектакъла си, в който специално участие взе Верислав Димитров-Ферди. Визуализацията и сценичните ефекти са дело на Димитър Лефтеров, а костюмите - на Ани Владимирова.

И в типичния си шеговит и ироничен стил си направя щедра дисекция с думите: „Заклевам се в три действия! Браточката дето е написАл тая простия, здраво е исплискАл легена...! А тоя дето го играе..., не знам..., по-добре, че не продават свободно оръжие в страната.... Изтрещяла работа!”

На няколко пъти в колоритните си разкази, описващи различни житейски периоди, Влади спомена колегата си Стефан Данаилов, към когото и до момента таи огромен респект. Някога било достатъчно Ламбо само да премине покрай него с модерното си тогава малко „Фиат”-че, за да му предизвика сърцебиене! А днес уважението и приятелство им е по-здраво отвсякога.

Следващото представление на „Мемоарите на Един Въргал” ще се играе на 6 март 2019 г., от 19:00 часа в театър „Сълза и смях”./show.blitz.bg

Коментирай

lek

lek 07.02.2019 18:01

Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5