Ваня Ламбева: Асамблея Земята на децата е магическо преживяване с обединителна мисия

Ваня Ламбева: Асамблея Земята на децата е магическо преживяване с обединителна мисия

На 9 юни Ваня Ламбева отбеляза рождения си ден в изискано столично заведение. Носителката на титлата „Мисис Дама на годината” посрещна най-близките си приятели в убийствена рокля на дизайнерката София Борсова. 

На 31 май, Ваня каза „да” на любимия си мъж, а на 1 юни трябваше да се проведе второто издание на Детската асамблея „Земята на децата”.

„За съжаление пандемията с коронавируса в цял свят осуети провеждането на второто издание на асамблеята. След невероятния успех и отзвук за миналогодишната асамблея, аз и екипът ми положихме неимоверни усилия, да реализираме новото издание с международно участие, но уви то нямаше как да се случи в извънредната ситуация в целия свят”, споделя Ваня Ламбева, която е управител на Асоциацията „Дива Земя”, създадена през 2016 г.

„Разбира се, през изминалото време не спираме да работим и по различните проекти на „Дива земя”. Подкрепяме талантливи деца, деца в неравностойно положение, професионалното развитие на жените, запазване на културно-историческото наследство и др. Имаме над сто успешни  мероприятия на територията на страната.  Носители сме на редица награди включително награда за „Добрият пример на запад от София“. В „Дива Земя членуват над 300 души, които управляват нашата дейност на местно ниво и организират събития по региони”, споделя Ваня Ламбева и допълва:

„Детската Асамблея е моя сбъдната мечта и аз няма да спра да работя по нейното развитие и провеждане, макар отложено  седна година. Това е събитие от национален характер без аналог обединяващо децата на България. Идеята се роди да бъде в полза на по-доброто бъдеще и реализация на тези талантливи млади хора, които да получат удовлетворение не само в личния си живот, а да бъдат посланици за доброто на цялата земя. Точно затова се спрях на това име – „Земята на децата“ и посветих проявата на моя баща, който цял живот беше дипломат и лице на България пред света.Подкрепата на толкова много институции и популярни лица от света на бизнеса, спорта, изкуството ни дават самочувствието, че не сме сами и това, което правим има смисъл”, казва развълнувано Ваня Ламбева.

Медиите сравниха Детската асамблея „Земята на децата” с Асамблея „Знаме на Мира“,а това Ваня приема като изключителен комплимент и се надява нейната инициатива да надмине по популярност, тази организирана някога от Людмила Живкова.

„Идеята за единство чрез творчество и спорт и събрани на едно място туптящи детски сърца е велика, чиста и по свой начин вълшебна. Тя премахва различията , гради хармоничното и глобално съществуване и възпитава в толерантност и  провокира таланти. Създава основа за бъдещи приятелства, което намирам за отлична форма на дипломация. Идея носеща в себе си градеж и вдъхновение е винаги благословена. Българските деца все повече имат нужда от мотив, вдъхновение и провокация. Точно това правим ние, помагаме и създаваме предпоставки младите хора да се откриват и разкриват в различни хобита. Срещи от типа Асамблея Земята на децата е магическо преживяване което има обединителна мисия”, споделя Ваня Ламбева./show.blitz.bg

 

Коментирай