В Пловдив короноваха най-добрия човек! (СНИМКИ)

В Пловдив короноваха най-добрия човек! (СНИМКИ)

За 8-ма поредна година в Пловдив бе раздадено отличието „Най-добрия човек". На официална церемония в заседателната зала на Община Пловдив заместник-кметът Георги Титюков връчи грамоти на 6 личности от общо 120 номинирани.

Заради огромната си благотворителна дейност и затова, че е помагала на няколко семейства, които са се намирали в затруднено финансово положение, Елена Кристияно заслужено получи признание за своята работа и благородното си сърце.

Родители на ученици от СУ „Свети Константин Кирил Философ“ номинират за над-добрия човек Тодор Дапев, президент на ВК „Виктория волей“, заради обновяването на класна стая в малък православен храм, както децата наричат кабинета, където изучават подробно православната религия.

Анна Томбакопва - заради различните каузи и дарения, в които се включва, превръщайки своето хоби – рисуване по стъкло и декупаж в благотворителност, участвайки в различни базари за набиране на средства.

Д-р Мария Печилкова получи отличието „Най-добрия човек“ заради това, че вече 50 години работи като педиатър и помага на стотици деца от най-ранна възраст и на техните семейства. По време на връчването на грамотите

Силвия Костадинова искрено се развълнува заради това, че нейните ученици от 2В клас на училище „Душо Хаджидеков“ я номинираха за „Най-добрия човек“. Те са направили това заради всеотдайността на своята учителка, заради това, че е успяла да ги накара да заобичат книгите, затова, че превръща всеки един урок в ценен съвет и ги учи на уважение, родолюбие, съчувствие и труд.

Заради своята подкрепа за домове за деца, лишени от родителска грижа и центровете от семеен тип, Антоан Терзиев също беше отличен. Той е един от добрите примери по отношение на грижата за изоставените деца.

Организатори и на тазгодишното събитие са община Пловдив, Националния алианс на хора с редки болести, Асоциация "Наследствен ангиоедем".

Специален принос имат учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, които събираха номинациите на гражданите на импровизиран пункт срещу стълбите на „Каменица“.

Акцията мина под мотото „Нека изведем добрината на светло”./show.blitz.bg

Коментирай