Шеф Андре Токев се развихри в Пловдивско с боб и наденица, добави и... СНИМКИ

Шеф Андре Токев се развихри в Пловдивско с боб и наденица, добави и... СНИМКИ

Голям и първи по рода си Събор на боба с наденицата се проведе миналия уикен в пловдивското село Житница. Поводът е побратимяването на Житница, където произвеждат вкусна наденица с прословутото с отглеждането на боб смолянско село Смилян.

Старта на кулинарната фиеста даде шеф Андре Токев, който с помощниците си сготви 15 кг. боб с наденица.

Изненадата беше, че топ готвачът пасира боба и го сервира студен, предвид адските жеги навън, а вторият бум в ястието беше сладоледът, който беше гарниран с босилек, мента и джоджен.

Палавата готвачка Божана Кацарова неузнаваема в Италия СНИМКА

Според шеф Токев тези подправки чудестно се допълват с боба. Докато свещенодайстваше върху ястията, успя да разкаже на хилядната публика, че бобът е заместител на месото и е важно да се готви на бавен огън, на гърне или фурна, за да има полезен и здраословен ефект върху организма.

Циркове в кухнята: Шеф Петров се гаври с Манчев, сравни Силвена Роу с мумия... и още пикантни истории

За сладоледа Токев сподели, че неговият приятел-банкерът Левон Хампарцумян, го обожавал. Сам си правил подобен, когато бил войник в "Кремиковци".

200 порции боб с наденица не стигнаха за гостите, които се рядаха на опашки за вкусното ястие. В празника с шеги и закачки се включи и актьорът Георги Мамалев, който беше водещ на събитието.

Победителката от "Мастър Шеф" се крила от полицията

"Аз мога да гледам на боб, мога да гледам и на наденица, но най-добре гледам на пари", не спря да ръси бисери Мамалев под аплодисментите на публиката.

Фолклорни състави и гайдарски надсвирвания белязаха деня, а Деси Добрева и нейната група "Лудо младо бенд" взривиха страстите./show.blitz.bg

 

Коментирай