Само в „ШОУ“: Убийството на заварчика в Пловдив било предизвестено

Само в „ШОУ“: Убийството на заварчика в Пловдив било предизвестено

Убийството на 63-годишният заварчик Поли Стефанов е било очаквано и предизвестено. Това разкриха пред репортер на „ШОУ“ разследващи.

Въпреки, че жертвата, любовницата и нейния син Стефан не комуникирали със съседи, били затворени и студени, и никой не знаел нищо за битието им, ченгетата са стигнали до констатации и разкрития, че между Поли и и 48-годишната му любовница имало често кавги и закани.

Те ескалирали, когато двойката се напиела, а тя го правела редовно. Тогава възрастният мъж, който бил единственият работещ  в къщата, започвал да натяква на жената, че само го използват, че само той носи и изкарва пари и че тя не си помръдва пръста, за да живеят по-добре. В миналото на жената имало тъмни петна, преди години тя е била жрица на любовта. Именно за това Поли често й натяквал, че те я свикнала на лесни пари и знаела да ги изкарва само като продава тялото си. Това много му тежало. Тази история било настрана от сина на жената-20 годишния Стефан, който подочувал от време навреме кавгите, но майката отричала всичко и го успокоявала. 

От няколко месеца обаче дрязгите между възрастния мъж и значително по-младата му половинка станали почти ежедневни. Поли бил някъде от балканските села, живеел от дълго време на квартира в Пловдив, а от около две години там се подвизавала и любовницата със сина си. На Поли му натегнало да изкарва сам пари и да се грижи за прехраната и на тримата, за това непрестанно натяквал на майката и сина, че трябва да имат стабилни доходи, да си стъпят на краската, че синът Стефан не може цял живот да живее на техния гръб и да лентяйства. 

Вечерта на Стефановден тримата седнали да се черпят заради имения ден на сина Стефан. След като пресушили повече от белилка твърд алкохол, мъжът й жената отново започнали да се разменят обидни реплики. Фаталната любовница обидила Поли на мъжка чест, казала му, че е вече негоден и  немощен и не става за нищо. Той от своя страна разярен отново й заявил, че била проститутка и цял живот ще носи това клеймо на гърба си. Пиян, синът Стефан вдигнал скандал на пастрока си, разярила се и майката. Тя започнала да чупи чинии и чаши, да хвърля къде що миди в стаята, в който празнували. Поли Стефанов, който бил съсухрен и слаб човек, не могъл да даде сериозен отпор на двамата, които скочили да го бият. Със счупено столче от стъклена чаша Поли бил наръган в сънната артерия, потекла много кръв. След това бил довършен с нож, разследващи коментираха пред „ШОУ“, че раните били безброй, човекът е издъхнал раните си в областта на шията и от остра кръвозагуба. 

Според разследващите и тримата участници в драмата са били солидно пияни. Това е забавило реакциите на жертвата и повдигнало адреналина на убийците. Все още се изяснява кой от двамата е нанесъл смъртоносните удари, но безспорно е установено, че и майката, и синът са участвали в убийството. Веднага след като Поли издъхнал, майката и синът, без да се помайват, се опитали да избягат извън Пловдив. Ченгетата обаче вече ги издирвали, защото е бил подаден сигнал за зверството в полицията. Все още няма яснота дали някой е чул викове за помощ на Поли, дали някой е видял как майката и синът бягат, съсед ли е дочул скандала, но е бил подаден такъв сигнали  в момента, в който полицаите отишли да адреса и видели кървавата вакханалия, предприели издирването. 

Майката и синът са известни на полицията лица от крими контингента на Пловдив. Те са били залавяни в кражби, а по непотвърдена информация синът е бил хващан и с наркотици. Двамата са в ареста за 72 часа, обвинени са в умишлено убийство. Положението им се утежнява и от факта, че са се опитали да прикрият тежкото престъпление и са били заловени в опит да избягат. Със случая се занимава Окръжна прокуратура Пловдив. Майката и синът са заплашени от дълги години затвор или от доживотен зандан. Очаква се в понеделник, навръх Нова година, да се гледа мярката им за неотклонение. Държавното обвинение иска постоянен арест за кървавите роднини. 

Кристина ИВАНОВА, ПЛОВДИВ

Коментирай

PRESTIJ

PRESTIJ 01.01.2019 7:07

Много грешки....прочетете си текста преди да го пуснете да го четат други....